Populære sporter
All sport
Vis alt

Historisk rekord står på spill: – Han har det spikret i pannen

Noah Waag

Publisert 11/06/2023 klokken 13:33 GMT+2

Novak Djokovic er tennisspilleren som for mange alltid har stått i skyggen bak Rafael Nadal og Roger Federer, ifølge Discoverys tennisekspert. Søndag kan serberen tre ut av skyggen og bli nummer én.

Novak Djokovic som kysser Ronalnd-Garros-trofeet fra 2021. Den gang slo serberen Stefanos Tsitsipas.

Foto: Getty Images

  • Følg Roland-Garros-finalen mellom Casper Ruud og Novak Djokovic søndag fra 14.30 på TVNorge, Eurosport.no og discovery+
Søndag rundt kl. 15:00 (avhengig av når double-finalen i forkant er ferdig) møter Djokovic Casper Ruud til den TVNorge sendte Roland-Garros-finalen. Dersom Djokovic vinner vil han stå med 23 Grand Slam-triumfer, og dermed gå forbi Nadal.
Den 36 år gamle ringreven fra Beograd har aldri maktet å bli nummer én, men i morgen kan det altså skje. Discoverys tennisekspert Dorthea Faa-Hviding mener at det ikke er tvil om at å bli nettopp nummer én er Djokovic sin hovedmotivasjon.
– Djokovic vil ta alle rekorder, men å ta denne, og dermed bli den største, er jo en helt ekstrem motivasjon for ham. Han har det rett og slett spikret i pannen og har så utrolig mye å spille for på søndag, så det blir spennende å se hvordan han løser det, sier hun.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Djokovic bryter etter vanvittig ballveksling

Djokovic: – Selvfølgelig stor stas

Eksperten tror Djokovic allerede fikk litt blod på tann da det ble kjent at Nadal ikke kunne delta i årets turnering grunnet skade.
– Jeg tror helt sikkert at han ble lettet da han innså at han kunne gå forbi Nadal. Han slipper å møte Nadal på hans «hjemmebane», og alt ligger dermed på ham selv. På tross av dette kan også det være et ekstra stressmoment for serberen.
Djokovic selv ønsker ikke å fokusere nevneverdig på den potensielle 23. og historiske Grand Slam-tittelen.
– Når det gjelder alle rekordene som står på spill... det er selvfølgelig stor stas og flott, men jeg må vinne først for å sørge for at jeg kommer på toppen av listen.
– Hvis jeg vinner finalen, så kan vi snakke om historie, sier serberen med lurt smil om munnen.
  • Følg Roland-Garros-finalen mellom Casper Ruud og Novak Djokovic søndag fra 14.30 på TVNorge, og discovery+

– Er en særing

Djokovic blir sett på som en av dem, om ikke den mest profesjonelle spilleren i verden.
Med egen kokk med på tur, kun vegansk mat og quinoa som eneste karbohydrat, er alt forberedt til fingerspissene for at serberen skal levere best mulig på tennisbanen. Discoverys ekspert kaller serberen for en særing.
– Han er jo en særing. Likevel er det jo kanskje det som skal til for å bli den beste. Personlig har jeg en ekstremt stor respekt for ham både som person og som idrettsutøver. Han er bare så vanvittig profesjonell, nøye og rutinert at det er til å bli svett av, sier Faa-Hviding.
  • Følg Roland-Garros-finalen mellom Casper Ruud og Novak Djokovic søndag fra 14.30 på TVNorge, Eurosport.no og discovery+
I tillegg til å kun spise vegansk mat, eier også Djokovic og kona Jelena en vegansk restaurant i Monte Carlo. Serberens forkjærlighet for mat vokste til allerede i tidlig alder. Da han vokste opp i Beograd drev foreldrene hans nemlig en restaurant.
Tennisstjernen har tidligere uttalt at han alltid har elsket mat, men at hans tilværelse som toppidrettsutøver gjør at han må velge bort mye. Han har dog sagt at han vier mye av æren til hans suksess på tennisbanen til kostholdet hans.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Siste forberedelser før finalen: – Ekstra motiverte til å få ham 100 prosent

Djokovic er som nevnt veldig opptatt av hva han putter i kroppen. Og det gjelder også når det kommer til vaksiner.
Da koronaen slo til for fullt innførte en rekke land flere restriksjoner. En av disse restriksjonene gikk som kjent ut på at man måtte være vaksinert. Men å vaksinere seg nektet Djokovic.
Som følge av at serberen nektet å vaksinere seg, gikk han glipp av en rekke store turneringer.
Også under årets Roland-Garros-turnering fikk serberen mye kritikk etter å ha skrevet et politisk budskap på kameralinsa etter seieren i andrerunden.
  • Følg Roland-Garros-finalen mellom Casper Ruud og Novak Djokovic søndag fra 14.30 på TVNorge, Eurosport.no og discovery+

Stort for Ruud

Casper Ruud har tidligere spilt mot både Federer og Nadal. Søndag ettermiddag møter han Djokovic i en av serberens største og viktigste kamper.
Faa-Hviding mener å spille mot de store gir stor motivasjon for Snarøya-gutten.
– Det er helt sikkert utrolig gøy for Casper å møte disse gamle gutta i en periode som på mange måter overlapper mellom de gamle og de unge. Han har muligheten til å spille mot de gamle mens de fortsatt er gode, og søndag ettermiddag kan han til og med slå Djokovic i en av hans viktigste kamper, sier hun.
Eksperten tror også at det er rett tidspunkt for disse to og møtes.
– Timingen for denne finalen er veldig god for spesielt Casper. Det blir ikke veldig mange flere muligheter til å møte Djokovic i en finale, og nettopp denne finalen blir jo som sagt veldig spesiell for de begge, avslutter Faa-Hviding.
Dette er de 22 Grand Slam-titlene Djokovic har samlet inn i karrieren:
  • Australian Open: 10
  • US Open: 3
  • Wimbledon: 7
  • Roland-Garros 2
Men selv med seier søndag vil Djokovic fortsatt være én tittel bak den australske tennislegenden Margaret Court med sine 24 Grand Slam-seire. Djokovic vil også med seier søndag tangere Serena Williams som står med 23 titler.
  • Følg Roland-Garros-finalen mellom Casper Ruud og Novak Djokovic søndag fra 14.30 på TVNorge, Eurosport.no og discovery+
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame