Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertens analyse: Slik går Casper Ruud til Roland Garros-finale

Even Lübeck

Oppdatert 09/06/2023 klokken 14:47 GMT+2

Discovery-eksperten triller terning på Casper Ruud og Alexander Zverev før Roland Garros-semifinalen fredag. Han trekker også frem det han tror blir viktigst for norsk triumf.

Casper Ruud.

Foto: Getty Images

  • Følg semifinalen mellom Casper Ruud og Alexander Zverev fredag på TVNorge, discovery+ og Eurosport.no . Kampen er satt opp etter kl. 17.30.
Casper Ruud er ett hinder unna å gå til sin andre strake Roland Garros-finale. På motsatt banehalvdel er den ett år eldre tyskeren Alexander "Sasha" Zverev, som er ranket som nummer 27 i verden, men ikke la deg lure av rankingen til Zverev. Han har nemlig tapt en rekke poeng det siste året etter skrekkskaden som fant sted på rødgrusen i Paris i fjor:
picture

Tapper Zverev kommer inn på banen med krykker: – Det er vondt på alle områder

Tidligere har OL-vinneren fra Tokyo vært nummer to i verden, spilt US Open-finale og ytterligere tre Grand Slam-semifinaler. Han har vunnet 19 turneringer og spilt inn over 360 millioner kroner i løpet av sin profesjonelle karriere. Ruud har til sammenligning spilt inn 150 millioner kroner. Zverev var inne topp ti sammenhengende i fem år, fra 2017 til 2022, og har også vunnet ATP-finalene. Det er med andre ord en storkanon som venter for Ruud.
– Zverev er en svært dyktig spiller med voldsomme våpen, særlig serven sin. Han har en god backhand og flytter seg bra. Det er litt sånn dagsformen som vil avgjøre en slik kamp. Casper har absolutt muligheten, men det blir en knalltøff kamp, sier Ruuds analysemann Øivind Sørvald til Discovery og fortsetter:
– Men Casper spiller veldig støtt og godt nå, og fikk den gode følelsen i særlig det siste settet mot Rune. Jeg tror han har en god mulighet til å spille seg til en finale igjen, men det blir ikke enkelt, mener Sørvald.

Må spille eget spill

Discovery-ekspert og kommentator Svein-Espen Lindås Olsen mener Ruud må spille sitt spill også i denne kampen, som han gjorde mot Holger Rune.
Det betyr å fokusere på å få ballen over nettet og la Zverev gjøre feil, kontra å jage vinnerslagene til en hver tid.
– Casper vinner ikke ved å så flest vinnere. Det er ikke sånn han vinner kampene sine. «Sasha» kommer til å slå flest vinnere i semifinalen, men han kommer også til å gjøre flest feil. Casper kan vinne denne kampen på grunn av at Zverev gjør mange feil, sier han.
picture

Lettet Ruud til Discovery etter Rune-ydmykelse: – Han spiller urytmisk

Slik rangerer Lindås Olsen de to opp mot hverandre i kategoriene serve, forehand, backhand, returspill, volleyspill og mentalitet:

Serve

– Zverev har den beste serven. Han har noen vanvittige hastigher, han har høyden og begge servene hans er gode. Den flate og harde førsteserven, og andreserven, som kan skape problemer for alle. Den eneste svakheten er at andreserven ofte kan være litt vel løse. Casper er ganske stødig i servene, men velger jeg de opp mot hverandre har jeg Zverev på topp.
Zverev - 5+
Ruud - 5
picture

Absurd situasjon: – Det der har jeg aldri sett før!

Forehand

– Her har jeg Casper foran. Han spiller med mye spinn og hastighet. Zverev er god hvis han kan gå fremover med forehanden, men han er passiv og svak hvis han blir liggende bakpå. Strategien til Casper må være å spille masse tunge høytsprettende forehander mot Zverev sin forehand. Klarer han det, får han spilt Zverev bak grunnlinjen, og da er Casper best.
Zverev - 4
Ruud - 6

Backhand

– Her er Zverev helt rå. Teknikken hans er så bra, han bruker kroppen så riktig og produserer masse hastighet. Han har en monsterbackhand ned langs linjen og i cross, og er stabil i alle situasjoner. Han har også en bedre slicebackhand enn Casper. Backhanden til Casper har blitt bedre, men den er fortsatt for usikker. Han blir ofte litt for defensiv og backhanden er litt for kort, litt for ofte.
Zverev - 6
Ruud - 4

Returspill

– Her er det veldig jevnt og likt. De er ganske bra begge to. Det er ingen av de som har noen wow-slag i bagen, men begge er helt på det jevne. Casper vinner ikke ved å så flest vinnere. Det er ikke sånn han vinner kampene sine. Sasha kommer til å slå flest vinnere i semifinalen, men han kommer også til å gjøre flest feil. Casper kan vinne denne kampen på grunn av at Zverev gjør mange feil.
Zverev - 4
Ruud - 4

Volleyspill

– Her er det klasseforskjell. Zverev er litt undervurdert god på nett. Han har stor rekkevidde, bra teknikk og bra utførelse på volleyspill. Ruud er veldig sjeldent på nett. Zverev er mye bedre, han har et bedre touch og er mer fremme på nett og.
Zverev - 5
Ruud - 3

Mentalitet

– Casper er helt rå her. Han har fokus på rett plass, er mentalt sterk og spiller så godt under press - og takler press, ikke minst. Ligger han under har han en sterk evne til å slå tilbake. Zverev blir litt feig og passiv når det drar seg til, men han har blitt bedre bare i løpet av denne turneringen.
Casper - 6
Zverev - 5
Ruud selv føler han er sterkere mentalt i år kontra fjor.
– Det er klart at jeg har bygget opp en del erfaring fra ett år siden. Jeg har lært mye både fysisk og mentalt, at dette er en lang reise. Nå har jeg vært her i nesten to uker, og det er positivt. Men man kan bli litt lei av å gjøre de samme tingene og spise den samme maten. Det går jo på repeat hver eneste dag. Så man må være mentalt forberedt på det, men det har jeg lært fra de tidligere gangene.

Dette tror eksperten

– Jeg tror Casper vinner, selv om snittscoren til Zverev er høyere. Jeg tror Casper kommer til å spille Zverev bakpå og dårlig, og nøytralisere de fremste våpene, serve og backhand, til Zverev. Casper er i form nå, man ser selvtilliten vokser kamp for kamp. 3-1 i sett til vår mann, avslutter Discoverys kommentator.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame