Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette er ekspertens Roland-Garros-favoritter: – Han tror han kan gå på vannet!

Even Lübeck

Publisert 29/05/2023 klokken 08:42 GMT+2

Discovery-eksperten trekker frem de aller, aller største kanonene i tennissirkuset når Roland-Garros skal avgjøres på rødgrusen i Paris.

Ruud, Tsitsipas, Sinner, Djokovic, Alcaraz, Medvedev, Rune

Foto: Eurosport

  • Følg alt fra Roland-Garros på discovery+ og Eurosport.no
Søndag 28. mai gikk Roland-Garros av stabelen. Grand Slam-turneringen finner som alltid sted på rødgrusen i Paris, der Casper Ruud imponerte stort i 2022 og tok seg til finale. Det sa stopp for Ruud i finalen da han møtte kongen av grus i Rafael Nadal, som slo Ruud i tre strake sett.
I år er ikke Nadal med. Han sliter med skader og en ende virker nær for den spanske legenden, som har vunnet 14 ganger i Paris. Det er flest av samtlige spillere gjennom tidene.
Med Nadal ute er det svært åpent med tanke på hvem som skal trekke det lengste strået søndag 11. juni på hovedbanen Court Suzanne Lenglen, som er oppkalt etter den franske tennisspilleren Suzanne Lenglen. I Roland-Garros sin starts sammenheng har vi tatt en prat med Discovery-ekspert Ola Bentzen, for å høre hvem som er hans favoritter.
Og ikke overraskende er det flere som har Carlos Alcaraz som en av favorittene:
picture

Ruud om verdensener Alcaraz: – Han har hele pakka

Dette er favorittene til Ola Bentzen:

Carlos Alcaraz

Kanskje verdens beste tennisspiller er også en av de yngste på ATP-touren. Den 20 år gamle spanjolen har hittil i år tatt fire titler: Madrid Open, Barcelona Open, Argentina Open og Indian Wells. De tre førstnevnte er alle turneringer på grus. Alcaraz, som ble proff i 2018, har hele 10 titler hittil i sin korte karriere. Flere av disse er av den aller største sorten.
– Alcaraz har vist det siste året at på sitt beste kan han slå hvem som helst. Han har allerede vunnet en Grand Slam og dette kan fort bli den andre. Spanjolen beveger seg helt fantastisk, han har ekstreme offensive kvaliteter i at han dekker banen bra og er vanskelig å spille ut. Det er en viktig innstilling, særlig på grus, der hodet er viktigere enn på noe annet dekke.
– Han er ung og kan møte en som er i toppslag, så Alcaraz er litt mer sårbar for sånt når man er såpass ung, men det kan skje med de fleste om dagen. Jeg holder Alcaraz som en stor favoritt.
picture

Spinnvilt Alcaraz-slag får publikum til å måpe

Novak Djokovic

Den serbiske legenden jakter sin tredje tittel i Paris, og det kunne fort vært tosifret om ikke Rafael Nadal hadde vært kongen av grus. Djokovic har "bare" vunnet Roland-Garros to ganger, men vært i seks finaler. Ikke akkurat hverdagskost at serberen har tapt flere finaler enn han har vunnet i en Grand Slam!
– Djokovic er en mester til å være i form når det virkelig gjeder. Han blåser litt i hva som skjer mellom Grand Slams, for det er de som teller. Han er enorm til å vinne kamper og å spille motstanderen sin gjennom 3-4-5 sett. Han er alltid å regne med, så lenge han er noen lunde i form. Djokovic er en komplett tennisspiller, både offensivt og defensivt, og kanskje den mest komplette av de som har vært best. Han har en mental styrke når det drar seg til som er helt unik. Djokovic er en type som elsker femte sett - der andre tenker at nå kan det bli skummelt, bare elsker Djokovic det. Det er en viktig styrke i Roland-Garros.
picture

Djokovic om Nadal-nyheten: – Det kom som et sjokk

Daniil Medvedev

Russiske Medvedev er ikke best på grus, men etter triumfen i Roma sist uke måtte bare Bentzen ta med den to meter høye 27-åringen fra Moskva. Han er 10-2 på grus i 2023, et dekke han har slitt på tidligere, og står med fem (!) seire så langt i 2023. Finalen i Roma vant han over Holger Rune.
– Jeg ville ikke nevnt Daniil før sesongen som en av Roland Garros-favorittene, siden det er grus, men han har bevist i det siste at han er så god til å vinne mange kamper, uavhenging av dekke. Han har vunnet så mange turneringer nå at han tror han kan gå på vannet snart! Medvedev er taktisk best av alle, han leser spillet best, han flink til å tidlig se hvor motstanderne står og han har god lengde, samt at han gjør gode valg. Medvedev er en tålmodig spiller, så han trenger ikke gjøre det spektakulære hele tiden, bare være stødig og god. Han er vanskelig å spille ut når du server selv, samt at han får en del gratispoeng når han server siden han er så lang. Medvedev blir farlig.
picture

Se høydepunktene: Medvedev slo Rune i Roma

Casper Ruud

Vår mann må også nevnes. Han har ikke vært like het på grusen i 2023 som han var i 2022, men Ruud har fått en fin trekning og er fjerdeseedet. Han har vunnet én turnering på grus i år - i Estoril - mens det ble kvartfinale-exit i Geneve, der han hadde vunnet to år på rad, mot Nicolas Jarry (som vant hele turneringen).
– Casper kom til et par finaler i fjor og elsker å spille på grus mer enn noe annet. Er han i form har han troen på at han kan slå de fleste, som er viktig over en lang turnering. Casper begynner å vise skikkelig form nå, han skulle være best til Roland-Garros og det ser ut som om teamet har truffet på det i år og. Kroppspråket og selvtilliten strutter hos Casper.
picture

Ruud-poeng hylles av kommentatoren: – Det er rått

Holger Rune

Det er nok mange som har et elsk-hat-forhold til den danske 2003-modellen. Rune er høyt og lavt og liker å skape overskrifter, men en ting er sikkert - dansken er en enormt god tennisspiller. Slo ut Ruud i semifinalen i Roma og står med 13-3 i vinn-tap på grus så langt i 2023. I år har det blitt én tittel på grus, i fjor ble det to.
– Rune er en som kan gå hele veien. Han har et veldig komplett spill til å være så ung. Den fandenivolske innstillingen har han blitt disset mye for, men det er også noe som kan ta ham langt. Han er ikke redd for å gå ut og ta tak i kamper og skape overskrifter. Vinnerskallen hans er helt utrolig. Han har spillet til å vinne Roland-Garros, og om han møter Alcaraz, vil jeg si det er helt åpent. Rune har ikke tatt igjen den jevnaldrende spanjolen, men han er ikke langt unna.
Bentzen trekker også frem Stefanos Tsitsipas og Jannik Sinner som to spillere som kan gjøre det bra og muligens gå hele veien.
picture

Rune-slag hylles: – Det er verdensklasse

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame