Populære sporter
All sport
Vis alt

Alcaraz havnet i kjempetrøbbel etter krampe: – Jeg føler med ham

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 09/06/2023 klokken 18:35 GMT+2

Carlos Alcaraz fikk store problemer med krampe underveis i det tredje settet mot Novak Djokovic. Spanjolen fullførte kampen, men var aldri i nærheten av å ta seg til finalen.

Får medisinsk behandling etter smell

Saken oppdateres.
Carlos Alcaraz - Novak Djokovic 1-3 (3-6, 7-5, 1-6, 1-6)
Det så lenge ut til å bli en tett og jevn duell mellom de to tennisgigantene, men en krampe skulle endre matchen totalt.
I andre game av trejde sett tok plutselig Alcaraz seg til leggen idet Djokovic utlignet til 1-1 på egen serve. 20-åringen fra El Palmar måtte ta en medisinsk timeout. Krampe er ikke en gyldig grunn til å ta en medisinsk timeout. Derfor ble vondt til verre for Alcaraz, som i tillegg til fysiske plager ble ilagt poengstraff.
Etter tre minutter fortsatte de kampen på stillingen 2-1 til Djokovic, men Alcaraz var tydelig preget. Han slet seg gjennom det påfølgende gamet, men det var liten tvil om at spanjolen slet med smerter.
– Akkurat nå er jeg usikker på om vi får fullført den kampen her, sa Discovery-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen.

Ruslet i garderoben

Alcaraz forsøkte likevel å spille videre, men smertene var tydelig til stede. Djokovic tok game etter game, og serberen vant til slutt det tredje settet med knusende 6-1.
Etter det tredje settet gikk 20-åringen rett i gardereoben, og han hadde heller ikke mulighet til å få mer behandling av fysioen underveis i kampen.
– Carlos er i fysiske problemer her. Vi antar at det er kramper. Det startet i hånda og gikk videre til leggen, sa Discovery-ekspert Mats Wilander fra indre bane.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Djokovic bryter etter vanvittig ballveksling

Ga det et siste forsøk

Men sju minutter etter at Alcaraz hadde ruslet i garderoben, kom han ut igjen på banen.
På utrolig vis klarte Alcaraz å kjempe på videre, og allerede i første game klarte han å spille seg til flere breakballer.
Men Djokovic beholdt roen tross en oppstykket og rotete kamp. Ringreven fra Serbia reddet seg inn igjen og tok føringen i det fjerde settet.
– Jeg kan ikke fatte å begripe hvordan Alacaraz skal snu dette, poengterte Lindås Olsen.
Til tross for et jevnt åpningsgame, var det tydelig at problemene fortsatt satt i kroppen til Alcaraz. Djokovic fikk en relativt enkel oppgave med å bryte spanjolen i andre game, selv om heller ikke 36-åringen spilte feilfritt.
Det skulle også vise seg å bli spikeren i kista. Alcaraz klarte aldri å svare på åpningsbruddet. Istedenfor skulle den serbiske verdenstreeren valse over spanjolen.
På stillingen 5-0 til Djokovic fikk Carlos Alcaraz med seg ett game, men det skulle vise seg å bare bli et trøstesiffer. Novak Djokovic servet for kampen, og hadde få problemer med å avgjøre det på egen serve.
– Først og fremst synes jeg synd på Carlos. På dette nivået er kramper og fysiske problemer det siste du ønsker, så jeg føler med ham. Jeg håper han kommer tilbake raskt, sa Djokovic til arrangøren etter kampen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Alcaraz-slag sjokkerer: – Hvordan er det mulig?!

Møter Ruud eller Zverev

Djokovic ble med det den eldste finalisten i Roland-Garros-historien.
Hvem han møter i finalen avgjøres senere fredag. I den andre semifinalen møter Casper Ruud tyske Alexander «Sasha» Zverev.
Ruud imponerte stort i kvartfinalen med å slå danske Holger Rune 3-1. Zverev hadde på sin side en enklere oppgave på papiret. Han tok seg forbi den argentinske overraskelsen Tomás Martín Etcheverry.
Tennisesset fra Snarøya har møtt den høyreiste tyskeren tre ganger tidligere. Zverev har vunnet to ganger, men sist gang de møttes var det Ruud som gikk seirende ut. Det var i Masters 1000-turneringen i Miami i fjor da nordmannen gikk hele veien til finalen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame