Holger Rune - Stefanos Tsitsipas 3-1 (7-5, 3-6, 6-3, 6-4)
Greske Stefanos Tsitsipas var favoritt før møtet med danske Rune, men den greske verdensfireren skulle få det tøft mot det 19 år gamle stjerneskuddet.
Holger Rune åpnet knallsterkt mot grekeren. I det første settet var det riktignok Tsitsipas som brøt dansken først, men 19-åringen fra København brøt tilbake to ganger. Etter et tett og jevnt førstesett, var det Holger Rune som trakk det lengste strået til slutt.
Roland-Garros
Tilbakeblikk: Her er Casper Ruuds fem beste slag fra Roland Garros
10/06/2022 PÅ 07:50
Stefanos Tsitsipas lot seg på sin side ikke prege for mye. Den greske verdensstjernen slo tilbake i andre sett med 6-3, men igjen skulle Holger Rune by på trøbbel.
Etter å ha redusert til 1-1 i sett, skulle Rune igjen sjokkere den greske stjernen. Et nytt break var alt Rune trengte for å ri i land sitt andre sett, som til slutt endte 6-3.
Historien skulle gjenta seg i det som ble tredje og avgjørende sett. Holger Rune brøt Tsitsipas i det fjerde gamet, og den greske stjernen sleit med å slå tilbake
I stedet skulle Rune bryte Tsitsipas på ny. Dansken gikk opp til 5-2, og fikk muligheten til å sikre seg en suveren seier i det påfølgende servegamet.
Det gikk ikke. 19-åringen klarte ikke å holde nervene i sjakk ved første anledning, og Tsitsipas brøt Rune blankt. Dansken hadde på sin side fremdeles et brudd å gå på.
En preget Rune klarte likevel å tippe det i sitt favør etter en lang duell i avgjørende game. Med 6-4 i fjerde sett kunne 19-åringen juble for sin første kvartfinale i Grand Slam.
– Jeg har en ubeskrivelig følelse nå. Jeg var veldig nervøs, men jeg visste at jeg måtte holde meg til planen for å ha en mulighet til å slå ham, sa Rune etter kampen.

Aldri slått Ruud

Holger Rune møter altså Casper Ruud, som tidligere mandag tok seg videre fra sin kvartfinale etter å ha slått Hubert Hurkacz 3-1.
Ruud har møtt Holger Rune tre ganger tidligere på ATP-touren. Nordmannen har vunnet alle tre i strake sett.
Sist de møttes var i Masters 1000-turneringen i Monte Carlo. Da vant Ruud med 7-6 og 7-5, men Holger Rune har vist seg å være i kjempeform i Paris. På veien til kvartfinalen har han som nevnt slått ut Stefanos Tsitsipas, men også hjemmehåpet Hugo Gaston.
I tillegg tok han sin første ATP-tittel i München for én måned siden, og har klatret voldsomt på rankingen gjennom de siste ukene. Nå er han rangert som nummer 40 i verden. Casper Ruud er på sin side nummer åtte.

«Ruud-mani» etter historisk bragd: – Håper vi kan bygge videre på det

Roland-Garros
Nadals utrolige rekord: – Denne vil aldri bli slått
06/06/2022 PÅ 18:04
Roland-Garros
Ruud etter finaletapet i Paris: – Mange år igjen
06/06/2022 PÅ 16:57