Casper Ruud - Alejandro Davidovich Fokina 2-3 (6-7, 6-2, 6-7, 6-0, 5-7)
Fire og en halv time, fem sett, regnpause og en spansk ankelskade. Tenniskampen mellom Casper Ruud og Alejandro Davidovich Fokina hadde det aller meste.
National Bank Open
Feilvurdering fra Ruud i Montréal: – Han ble tatt litt på senga
10/08/2022 KLOKKEN 17:07
Men det var til slutt spanske Alejandro Davidovich Fokina som kunne juble høyest på den franske grusen.
Dermed er Roland-Garros-eventyret over for vår mann.
– Dette var ikke den beste dagen til Casper. Davidovich Fokina var god i dag. Han er tøffere og vil mer på slutten av kampen, sier Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald i studio etter kampslutt.
– Casper vinner 16 flere poeng enn spanjolen i dag, så det var ingen dårlig kamp av vår mann, understreker Sørvald.
Her faller avgjørelsen i kampen. Saken fortsetter under videoen.

Her må Ruud til slutt bukke under

Rufsete start

Det så derimot lenge ut til at de tunge skyene over Paris skulle ødelegge fredagens tennis-action, men da kampen mellom Casper Ruud og Alejandro Davidovich Fokina startet klokken 11:00, var det tilsynelatenede perfekte tennisforhold i den franske hovedstaden.
Det var derimot ikke bare skyene som så tunge ut i den franske morgendisen, for verken Ruud eller spanske Davidovich Fokina så ut til å være helt på stasjonen i innledningen av den tredje kampen i Roland-Garros. De to toppspillerne brøt hverandre gang på gang, og spesielt Ruud slet voldsomt på egen serve.
Tre ganger på rad lå nordmannen under med sifrene 0 - 40 på egen serve, og feilene resulterte i at Davidovich Fokina smatt avgårde med det første settet etter tie break. Et sett som forøvrig varte i drøye halvannen time.
– Casper er ikke på topp. Han må puste litt mer og puste. Davidovih Fokina takler dette presset bedre enn Ruud. Nå skal vi se en annen Casper, understrekte Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald da det ble klart at spanjolen tok første stikk.
Casper Ruud leverte denne frekkisen allerede etter åtte minutter spilt. Saken fortsetter under videoen.

Lobber elegant over Fokina: – Lekent!

Slo tilbake

Og vi fikk umiddelbart se en annen side av Ruud i innledningen av det andre settet. Allerede i settets andre game, brøt Ruud, og Snarøya-gutten fikk en fin start på del to av thrilleren på den rødbrune grusen i Paris. Den norske 22-åringen åpnet solid, og så seg mer eller mindre ikke tilbake.
Ruud leverte et blankt brudd i det femte gamet i settet, og vant del to med sifrene 6-2.
Inne i det andre settet fikk Davidovich Fokina legehjelp i det som så ut som et overtråkk. Etter flere minutters pause, var spanjolen tilbake på banen, og utover i kampen så det ut som at 21-åringen klarte å riste av seg smellen.
Sett tre og fire liknet mistenkelig på de to første i kampen, for Davidovich Fokina - som er rangert som nummer 46 i verden - tok først det tredje settet i nok et tie break, før Ruud vartet opp med et imponerende 6-0-sett i det fjerde.
De to spillerne måtte derimot vente med det avgjørende tie breaket, ettersom regndråpene begynte å vise seg fram over den franske hovedstaden. Pausen var kortvarig, for etter drøye 20 minutter var spillet i gang igjen.
(Saken fortsetter under videoen).

Bues på etter dette: – Det er frekt gjort

Femte og avgjørende

Dermed skulle alt avgjøres i det femte og avgjørende settet.
Etter nesten fire timer på den rødbrune grusen i Paris, skulle vi omsider få en seiersherre. Nok en gang fulgte de to hverandre tett, og ettersom det femte settet ikke kan avgjøres i tie break, var en av spillerne nødt til å vinne settet med to game.
Davidovich Fokina hadde hodet på rett plass helt til siste ball var spilt, og kunne til slutt juble for avansement i det som kan regnes som en svært dramatisk tennisthriller i Paris.
Dette sa pappa og trener Christian Ruud etter kampen.

Dette sier Christian Ruud etter sønnens Paris-exit: – Bittert

Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 KLOKKEN 15:31
Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 KLOKKEN 23:38