«Helt okay». Der Discovery-ekspert Christer Francke mener torsdagens trekning er gode nyheter for Casper Ruud, ønsker ikke pappa og trener Christian å ta av helt ennå.
Casper Ruud møter franske Benoît Paire i den første runden av Roland-Garros på søndag.
Roland-Garros
Roste motstanderen: – Du kommer til å vinne mange titler
13/06/2021 KLOKKEN 18:21
Videre ser det ut til at Ruud har gode muligheter frem til en fjerde runde. Der kan han møte Dominic Thiem, mannen som slo han ut i fjorårets versjon av Roland-Garros.
Først må han imidlertid bryne seg på nevnte Paire.
– Casper har hatt taket på han. Han er veldig talentfull, men du vet aldri helt hva du får. Det spørs hvilket humør han er i. Han har slitt under koronaperioden, men er nok keen på å vise seg frem for det franske publikumet, sier Christian Ruud til Discovery noen timer etter trekningen.

– En showman

Ruud har møtt Paire to ganger. I Madrid Open i 2019 vant nordmannen på enkelt vis med 6-1, 6-1. I German Open året etter vant nordmannen 6-4 i det første settet, før franskmannen trakk seg i det andre settet.
Dermed er Ruud stor favoritt før søndagens møte, men Christian Ruud er veldig opptatt av at ingen motstander skal undervurderes. Nevnte Paire står med to seire og elleve tap i 2021. Til sammenlikning står Ruud med 20 seire og seks tap.
– Han har nok vært skadelidende av mangelen på publikum. Han er jo en showman. Han liker å få publikum med seg og tiltrekker seg mange fans, sier Christian Ruud.
– Han er jo en god spiller. Han har jo vært i fjerde runde i Roland-Garros og vunnet turneringer tidligere, så vi tar ikke lett på han, men Casper går inn i kampen med mye selvtillit etter de siste turneringene, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.

Takket kjæresten og familien etter bragden

– Alle skal gå gjennom tøffe kamper

Siden midten av april har Ruud kommet til semifinalen i Monte Carlo, München og Madrid, samt gått til topps i Geneve etter seier mot Denis Shapovalov i finalen.
Med torsdagens trekning har nordmannen også muligheter til å gå langt. Stjernene Rafael Nadal, Novak Djokovic og Roger Federer havnet på den andre siden av tablået.
– Det er jo spesielt, men vi tar en kamp av gangen. Det gjør vi alltid. Jeg synes ikke vi skal se så langt fremover. Vi registrerer mulighetene, men det er mange gode spillere. Alle skal gå gjennom tøffe kamper, og ting blir svært sjelden slik man hadde sett for seg, sier Christian Ruud.
– Casper har tidligere sagt at han håper å komme seg til den andre uken, og vi ser jo at det er gode muligheter for det, legger han til.

– I veldig godt slag fysisk og mentalt

Ruud går inn i Roland-Garros som fersk mester i Geneva Open. Det var hans andre ATP-tittel i karrieren. Deretter reiste han til Mallorca for å trene på Rafael Nadals akademi.
– Oppladningen har vært veldig bra. Vi dro til Mallorca fordi det hadde blitt litt lenge å henge her. Vi tok en rolig dag etter Geneva Open, så har vi trent hver dag. I dag ble det litt rolig fordi vi reiste, men så får vi noen treningsdager før matchen, sier Christian Ruud, og legger til:
– Casper er i veldig godt slag fysisk og mentalt.
Roland-Garros
Se høydepunktene fra finalen mellom Djokovic og Tsitsipas
13/06/2021 KLOKKEN 18:11
Roland-Garros
Krejcikova/Siniakova - Swiatek/Mattek-Sands - Roland-Garros
13/06/2021 KLOKKEN 11:32