Duoen har møttes to ganger de siste åra.
I Madrid Open i 2019 vant Ruud på enkelt vis med 6-1, 6-1. I German Open året etter vant nordmannen 6-4 i det første settet, før franskmannen trakk seg i det andre settet.
Roland-Garros
Roste motstanderen: – Du kommer til å vinne mange titler
13/06/2021 KLOKKEN 18:21
Går Ruud seirende ut av den første runden, møter han vinneren av Kamil Majchrzak og Arthur Cazaux i neste runde.
I den tredje runden kan han potensielt møte Hubert Hurkacz, rangert som nummer 20 i verden. Ruud er rangert som nummer 16.
Saken fortsetter under videoen.

Takket kjæresten og familien etter bragden

– Gode nyheter for Ruud

Discovery-ekspert Christer Francke mener trekningen er svært god sett med norske øyne.
– Han har aldri tapt for Paire. Han har ikke vunnet på lenge. Han kommer sikker til å løfte seg på hjemmebane, men det bør helt fint. Andre runde er også grei. I tredje runde kan han møte Hurkacz. Ruud er også bedre enn han, han er ikke best på grusen, sier Francke om trekningen.
I den fjerde runden kan det bli et gjensyn med Dominic Thiem.
Østerrikeren slo ut Ruud i den tredje runden av Roland-Garros i fjor, men i år har han slitt siden han kom tilbake fra en kneskade i mai.
– Han har spilt ganske dårlig i det siste, og lite på grusen, konstaterer Francke.
De tre store - Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer - havnet alle på samme tablå, det motsatte av Ruuds.
– Jeg vet ikke om det har skjedd før, men det er jo veldig gode nyheter for Casper, sier Francke.

I god form

Casper Ruud har ladet opp til turneringen ved å trene på Rafael Nadals akademi på Mallorca. De satte kurs mot Paris på torsdag.
«Det går fint. Vi har trent tre dager på Mallorca. Er på vei til Paris nå», skrev far og trener Christian Ruud i en SMS til NTB torsdag.
Ruud reiser til turneringen i kanonform. Etter å ha tapt tre semifinaler på rappen, gikk han helt til topps i Geneva Open.
Da slo han det kanadiske stjerneskuddet Denis Shapovalov med sifrene 7-6, 6-4. Det var nordmannens andre ATP-tittel i karrieren.
Saken fortsetter under videoen.

Hopper av glede når seieren er i boks

Kandidat til å vinne Roland-Garros

I etterkant av bragden ble Ruud trukket frem av Discoverys tennisekspert, Àlex Corretja, som en kandidat til å vinne Roland-Garros i åra som kommer.
– Jeg vil gjerne se hvem av de unge kanonene som er kapabel å komme seg videre og utfordre de eldre spillerne. Spillere som Casper Ruud, Felix Auger-Aliassime, Jannik Sinner blant annet og om de klarer å minsket gapet opp til de eldre og rutinerte spillerne, fortalte Corretja.
– Hvilke spillere fra den nye generasjonen tror du er mest sannsynlig til å vinne en Grand Slam?
– Alle spillerne jeg nevnte er kapable, fordi det kommer til å bli så åpent. Om tre års tid vil vi vite hvordan de takler å spille i de siste rundene og hvordan de kommer til å takle de følelsene det bringer, sa eksperten.
Roland-Garros
Se høydepunktene fra finalen mellom Djokovic og Tsitsipas
13/06/2021 KLOKKEN 18:11
Roland-Garros
Krejcikova/Siniakova - Swiatek/Mattek-Sands - Roland-Garros
13/06/2021 KLOKKEN 11:32