Fredag formiddag møter nordmannen det spanske stjerneskuddet Alejandro Davidovich Fokina i det ekspertene tror blir en svært underholdende kamp.
Der Davidovich Fokina var nær en kollaps i sin andre runde, hadde Ruud full kontroll mot polske Kamil Majchrzak.
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
I den kampen leverte nordmannen 24 vinnerslag med sin beryktede forehand.
– Forehanden sitter som et skudd. Den var nærmest feilfri, sa Ruud til Discovery etter kampen.
Saken fortsetter under videoen.

Casper Ruud vant i strake sett: Klar for tredje runde i Roland-Garros

– En kamp om innsiden av banen

Da Davidovich Fokina ble spurt om sine tanker rundt Ruud på en pressekonferanse onsdag, trakk han frem forehanden som noe han må passe på.
– Han er en spiller som har alle slagene. Han er veldig solid, har en god forehand og er veldig rask, sa spanjolen ifølge ATP Tour.
Discoverys internasjonale tennisekspert, Emilio Sanchez, mener duoen har flere likhetstrekk.
– De er ganske jevne, men Casper har nok kommet litt lenger. Han har spilt flere av disse type kampene, vært stabil den siste tiden, så hvis jeg må velge en favoritt, er det Casper på papiret. På banen blir det jevnt. Det kommer til å handle om hvem som har mest initiativ, tar kontrollen og presser motstanderen, sa Sanchez.
– I de første settene kommer de begge til å ha mye kraft, men spørsmålet er hvem er best fysisk utover i kampen og holder ut lengst. Fokina har en god førsteserve. Han har en god forehand, akkurat som Casper. De har tydelige likhetstrekk, så det blir en kamp om innsiden av banen, fortsatte han.

Kan sette personlig bestenotering

Med andre ord blir Ruuds forehand fort nøkkelen til seier. Vinner nordmannen, vil det være første gang han når fjerde runde i Roland-Garros.
I 2019 og 2020 røk han ut i den tredje runden mot henholdsvis Roger Federer og Dominic Thiem.
Ettersom nordmannen er seedet i årets turnering, får han på papiret enklere motstand i rundene tidlig i turneringen.
– Jeg viste jo i Australia at det er mulig å ta enda et steg. Det tror jeg er mulig her også. De to siste årene har jeg møtt store navn og stjerner. I år blir det på papiret færre stjerner og lavere rankede spillere. Det betyr ikke at det blir mindre tøft, men jeg tror sjansene er der i år. Jeg føler meg som en bedre spiller i år enn i fjor, sa Ruud onsdag.
Nordmannen kom til den fjerde runden i Australian Open tidligere i år. Det er hans personlige rekord i en Grand Slam-turnering.
Saken fortsetter under videoen.

Pappa Ruud om statistikken: – Overlegen

– En mer komplett spiller

I tråd med Ruuds progresjon som tennisspiller, har han også fått mer oppmerksomhet internasjonalt. Pedro Clar, én av 22-åringens trenere på Rafael Nadals akademi, forteller i et intervju med ATP Tour at Ruud har tatt steg teknisk, fysisk og mentalt.
– I tillegg til å ha en veldig god forehand, har han forbedret backhanden og serven, noe som har gjort han til en mer komplett spiller. Når det kommer til fysikken hans, er han blitt mer mobil og sterk, spesielt i defensive posisjoner. Han har også blitt mer stabil på den mentale biten. Det gir han mer selvtillit og tro på at han kan hamle opp med de aller beste, sa Clar.
– Jeg mener hans beste våpen akkurat nå, er forehanden. Han klarer å være veldig aggressiv, men stabil i samme øyeblikk, noe som gir han seire og selvtillit på grusen. Forehanden hans spretter veldig og skader motstanderne. Det er derfor grusen er hans favorittunderlag, fortsatte han.

– En nordmann med spansk mentalitet

Med en Alejandro Davidovich Fokina som har fått grustennisen gjennom morsmelka, er det imidlertid viktig at Ruud er skjerpet i fredagens kamp.
– De spanske spillerne blir fra ung alder vant til å spille om hvert eneste poeng. Grus er et veldig krevende underlag. Når de server, spiller de om hvert poeng, fordi de ønsker å ha initiativet. Når de returnerer, gjør de det samme. De er som jegere. De venter på den lille sjansen. Det kan være på 1-1 eller 5-5, sa Discovery-ekspert Emilio Sanchez, som i sin tid tok OL-sølv.
Han fortsatte:
– Motstanderen kan aldri slappe av, så Casper må spille på hundre prosent. Han vet hvordan spanjolene spiller, for han spiller mye med dem og er på en måte blitt en nordmann med spansk mentalitet. Han spiller om hvert poeng. Ingen av dem kommer til å gi opp, så det blir en tøff match.
Casper Ruud føler han har mer igjen i banken. Se intervjuet i videoen under:

– Jeg har ikke vist det beste spillet mitt ennå

Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35
National Bank Open
Feilvurdering fra Ruud i Montréal: – Han ble tatt litt på senga
10/08/2022 KLOKKEN 17:07