Da Casper Ruud rundet av sin andre runde i Roland-Garros med seier etter tre strake sett, virket det ganske så sikkert at det spanske stjerneskuddet Alejandro Davidovich Fokina (21) skulle bli nordmannens neste motstander.
– En ordentlig fighter. Han er en veldig god tennisspiller som vi har sett god tennis fra gjennom hele grussesongen. Dette er en kamp der Casper må ta frem sitt aller, aller beste hvis han skal gå videre. Det blir i så fall en veldig tøff kamp på fredag, sa Discovery-ekspert Øivind Sørvald.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
– Han er kommende spansk spiller som virkelig har gode våpen, stor hastighet, god serve og er fysisk sterk. Det blir en utrolig underholdende kamp, fortsatte han.
Davidovich Fokina hadde på dette tidspunktet vunnet 6-4, 6-4 i de to første settene.
– Vi ser litt hva han kan by på. Han server ganske bra, stuper inn i ganske offensive grunnslag, så det blir en fight om han møter Casper. Det blir et spørsmål om hvem får styre kampen og ta de stegene inn i banen som Casper også vil prøve på i sin forehand-side, sa Discovery-kommentator Ola Bentzen.
Casper Ruud mener han fortsatt har mer å gå på. Se intervjuet under.

– Jeg har ikke vist det beste spillet mitt ennå

Holder Ruud som favoritt

Etter det andre settet snudde imidlertid kampen. Først vant Botic van de Zandschulp 7-5, før han sendte kampen ut i et femte sett etter 6-2 i det fjerde settet.
Davidovich Fokina gikk mot en skikkelig kollaps.
– Jeg tror uansett det blir en hyggelig tredjerunde for Casper. En motstander som får svidd av krefter, er et bra utgangspunkt på fredag, selv om vi absolutt skal ta alle motstandere på alvor. Casper vil uansett være min favoritt uansett hvem han møter av disse to, sa Bentzen på det tidspunktet.
I det femte settet fikk vi se fighter-instinktet i Davidovich Fokina. Det gode kroppsspråket fra de to første settene var tilbake, og til slutt sikret han seieren med 6-4 i siste sett.

Fikk viljen sin

Da Casper Ruud ble intervjuet etter sin seier, var motstanderen ikke bestemt. Han delte likevel sine tanker om de to potensielle motstanderne.
– Med en gang kampen er ferdig, begynner man på forberede seg mot den det blir. Davidovich har hatt en bra grussesong. Jeg har spilt mot han én gang før, så jeg vet litt hva man har i vente. Han er litt lavere enn nederlenderen. Botic van de Zandschulp server kanskje enda mer ekstremt, så det hadde ikke gjort noe for min del å få litt flere returer å slå på, sa Ruud.
Og nordmannen fikk altså viljen sin. Ruud har spilt mot Davidovich Fokina én gang tidligere. Da vant han mot spanjolen i Next Gen ATP Finals i 2019.
Se høydepunktene fra Ruuds seier mot Kamil Majchrzak.

Casper Ruud vant i strake sett: Klar for tredje runde i Roland-Garros

– Tror sjansene er der i år

Dette er tredje år på rad at Ruud kommer til en tredje runde i Roland-Garros. Rekorden hans i en Grand Slam-turnering, er fjerde runde (Australian Open tidligere i år).
– Det er matcher som skal vinnes for å komme dit, så jeg er selvfølgelig fornøyd, men jeg viste jo i Australia at det er mulig å ta enda et steg. Det tror jeg mulig her også. De to siste årene har jeg møtt store navn og stjerner. I år blir det på papiret to mindre stjerner og lavere rankede spillere. Det betyr ikke at det blir mindre tøft, men jeg tror sjansene er der i år. Jeg føler meg som en bedre spiller i år enn i fjor, sa Ruud.
Før Ruud skal møte Davidovich Fokina, skal han ut i doublekamp torsdag. Den har han ikke rukket å tenke på helt ennå.
– Det har handlet om restitusjon, spising, isbad og så videre. Jeg får visualisere litt i kveld, sa Ruud.
Sett denne?

Pappa Ruud om statistikken: – Overlegen

Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 PÅ 23:38
Roland-Garros
Historiske Ruud videre i Roland Garros etter episk femsetter: – Lettelse
28/05/2022 PÅ 19:51