• Se Casper Ruud mot Kamil Majchrzak onsdag cirka kl. 13 på discovery+. Få tilgang her.
– På noen måter viser han tennisverden at han har en virkelig god hjerne.
Det sier Emilio Sanchez, Discoverys internasjonale tennisekspert, når vi ber han vurdere Casper Ruuds seier mot Benoit Paire i første runde av Roland-Garros.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
Sanchez var i sin tid verdens beste doublespiller. Han tok også OL-sølv i 1988. Siden har han vært trener for noen av tennisens aller største stjerner.
– Med god hjerne så mener jeg at han spiller hele kampen ut. Han utnytter sine styrker når motstanderen lar ham. Han begynner å få god kontroll med sin serve og forehand, så han vinner mange server, samtidig som at han begynner å gi motstanderne problemer når de server, sier Sanchez om Ruud.
Saken fortsetter under videoen.

– Fy fader, dette var nervepirrende

– Har det femte giret

Benoit Paire er kjent for å være en humørspiller, men foran hjemmepublikummet i Paris, var det en god og motivert utgave av franskmannen som møtte Casper Ruud.
Det gjorde at nordmannen tapte det første settet. Deretter slo Ruud tilbake med to strake sett, før han avgjøre etter tiebreak.
– Han tapte det første settet, men du visste at han fortsatt ville være med. Når en spiller er i så god form som Casper, innehar det femte giret og kan spille med det såpass lenge som Rafael Nadal gjør, kommer motstanderen til å slite, sier Sanchez.
– Han kommer til å fortsette å presse dem, ta kontrollen og initiativet. Å ha den evnen når man spiller fem sett, er tøft for en motstander som Paire som ikke er vant til det i to sett engang. Forestill deg da at Casper gjør det i fem sett, fortsetter han.

– En nøkkelegenskap

Selv om det kanskje ikke ble en så behagelig seier som Ruud ønsket, mener Sanchez at nordmannen viste seg frem på en god og presis måte.
– Han viser de andre at han kommer til å fighte kampen ut. Det er en nøkkelegenskap i kampen om hver ball, sier Sanchez.
I den andre runden møter Ruud den polske spilleren Kamil Majchrzak.
Han er rangert som nummer 126 i verden, på papiret en enklere motstander enn Paire. Fra tidligere oppgjør dem imellom, står Ruud med to av to seire.
Saken fortsetter under videoen.

Se det beste fra den underholdende kampen: Ruud videre i Roland-Garros

– Aldri ta noe for gitt

Det begynner riktignok å bli en stund siden. I 2018 vant Ruud med sifrene 7-5, 7-5 i Las Vegas, mens i 2016 vant han med 6-1, 6-1 på grusen i Spania.
Selv om Sanchez holder Ruud som favoritt, kommer han med en klar beskjed til oss alle:
– Alle kamper er vanskelige. De blir enkle når du tar initiativet med servene dine, når du bryter mange server og klarer å få til ditt spill. Men i bunn og grunn er alle kamper vanskelige. Du må gå inn i alle som om de er finaler. Da går du videre. Du kan aldri ta noe for gitt før kampen er spilt. Du må ta det steg for steg, sier Sanchez.
  • Se Casper Ruud mot Kamil Majchrzak onsdag cirka kl. 13 på discovery+. Få tilgang her.
Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 PÅ 23:38
Roland-Garros
Historiske Ruud videre i Roland Garros etter episk femsetter: – Lettelse
28/05/2022 PÅ 19:51