Bare timer før den oppsatte storkampen mot Maria Sjarapova måtte tennisstjernen Serena Williams trekke seg fra Grand Slam-turneringen Roland-Garros.
En skuffet Williams måtte til slutt innse at hun ikke kan spille videre på grusen i Paris. Hun forklarte at hun har pådratt seg en muskelskade i brystet, og at hun ikke kan serve.
US Open
Williams - Kontaveit - US Open høydepunkter
01/09/2022 KLOKKEN 06:00
– Dessverre har muskelen bare blitt verre og verre. Det er ganske vanskelig å spille når du fysisk ikke kan serve. Akkurat nå er jeg mer enn skuffet, sa Williams.
Den hardtslående amerikaneren ble mor i fjor høst og har ikke spilt en Grand Slam-turnering siden Australian Open i 2017.
– På veien hit har jeg gitt avkall på veldig mye tid som jeg ellers kunne hatt med min datter og familie. Så dette er en tung situasjon å være i, sa Williams.
Saken fortsetter under videoen:

Avfeier kritikk som sludder

I comebacket på Roland-Garros har hun først og fremst fått oppmerksomhet for å spille i en heldekkende, svart drakt, men hun har også spilt godt nok til å ta seg videre til 4. runde.
Der var det duket for stormøte med Sjarapova, som kritiserte Williams i en bok hun ga ut nylig. Williams har avfeid referansene til henne i boken som sludder. Og noe nytt stjernemøte mellom dem blir det altså ikke på en stund.
Williams har vunnet Roland-Garros tre ganger, senest i 2015. Hun har i alt 23 Grand Slam-titler i single.

Slutt for Wozniacki

Det ble også bråstopp for Caroline Wozniacki mandag. Danmarks tennisyndling tapte i to strake sett i åttedelsfinalen mot russiske Darja Kasatkina, som vant med sifrene 7-6 (7-5), 6-3. Kampen ble avgjort over to dager.
Mørkets frambrudd gjorde at oppgjøret ble stoppet søndag. Da hadde Kasatkina allerede rukket å vinne første sett etter tiebreak, mens det sto 3-3 i sett nummer to. Mandag vant den russiske jenta tre strake games og tok hjem seieren.
– Jeg mener helt ærlig at jeg ikke spilte dårlig i dag. Hun traff på alt og spilte veldig tett på linjene. Jeg gjorde det jeg kunne, men det var ikke nok, sa Wozniacki.
Kasatkina møter regjerende US Open-mester Sloane Stephens i kvartfinalen.
Tidligere mandag hadde verdensener Simona Halep ingen problemer i møtet med belgiske Elise Mertens. Rumeneren vant 6-2, 6-1. Halep håper å kunne ta sin første Grand Slam-tittel. 26 -åringen var tapende finalist i Roland-Garros-turneringen i 2014 og 2017.
I kvartfinalen skal Halep ut i stjerneduell med tyske Angelique Kerber, som vant sitt oppgjør mot det franske hjemmehåpet Caroline Garcia med settsifrene 6-2, 6-3.
(©NTB)
Roland-Garros
Elena Rybakina - Serena Williams - Roland-Garros
06/06/2021 KLOKKEN 17:41