Dagen etter at hun vant kvinnefinalen kunne Barbora Krejcikova juble som Roland-Garros-mester også i double. Hun vant finalen sammen med Katerina Siniakova.
Det tsjekkiske paret gjorde kort prosess med amerikanske Bethanie Mattek-Sands og polske Iga Swiatek i finalen med seier 6-4, 6-2 på bare en time og 14 minutter.
Roland-Garros
Her går Djokovic på trynet
13/06/2021 PÅ 13:56
– Nå er jeg veldig lettet. Jeg vet at heretter kan jeg virkelig nyte tenniskarrieren min, for jeg har egentlig oppnådd alt jeg drømte om, sa Krejcikova.
Hun er den sjuende kvinne som har vunnet både single og double i Roland-Garros samme år. Den forrige var Mary Pierce i 2000. Den forrige som greide bedriften i en Grand Slam-turnering var Serena Williams i Wimbledon for fem år siden.

Sov lite

Krejcikova var regnet som doublespesialist inntil hun vant årets singleturnering som useedet. I finalen slo hun russiske Anastasia Pavljutsjenko. Etterpå takket hun sin tidligere trener Jana Novotna, som døde av kreft for fire år siden.
– Jeg er sikker på at hun ser ned på meg der oppe fra. Jeg håper hun er lykkelig i dag, sa Krejcikova.
Etter doublefinalen sa hun at lørdagens opplevelser gjorde det vanskelig å sove.
– Jeg følte meg veldig sliten i dag tidlig, og nå begynner kroppen å protestere, sa hun.

Lys framtid

Krejcikova og Siniakova vant double i både Roland-Garros og Wimbledon i 2018. Krejcikova har også vunnet mixed double i Australian Open tre ganger.
– Jeg gleder meg til å fortsette samarbeidet med Katerina i Wimbledon og OL. Jeg håper vi har en lys framtid sammen, sa hun.
Det var en stor helg for tsjekkisk kvinnetennis. Ved siden av triumfene i single og double vant Linda Noskova kvinneklassen. Forrige gang en tsjekkisk kvinne vant single i Roland-Garros var i 1981.
(©NTB)
Så du denne?

Her går Djokovic på trynet

Roland-Garros
Djokovic knuste Nadal i gigantduellen: – En vanvittig tenniskamp
11/06/2021 PÅ 21:33
Roland-Garros
I tårer etter karrierens største seier
11/06/2021 PÅ 17:39