Tsitsipas herjet i de to første settene og så ut til å skulle seile til finale. Zverev slo tilbake og halte i land seieren i de to neste settene, men tyskeren greide ikke å fullføre vendingen. Etter tre timer og 37 minutter kunne 22-åringen fra Aten juble for seier 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3.
– Dette betyr så mye. Det er det viktigste seieren i karrieren min så langt, sa grekeren etter triumfen.
Roland-Garros
Vant alt i Roland-Garros
13/06/2021 PÅ 14:31
– Alt jeg kan tenke på er røttene mine, hvor jeg kommer fra. Jeg kommer fra et veldig lite sted utenfor Athen. Jeg drømte om å spille her. Jeg drømte om å spille på den store scenen, sa Tsitsipas.
Det så ut som at Zverev skulle rive til seg et overtak etter å ha kommet tilbake i kampen, men Tsitsipas var sterkest da det gjaldt som mest.
– Det var nervepirrende. Det var så intenst. Jeg kom tilbake, holdt meg i livet og hadde publikum med meg. De heiet på og ga meg energi. Jeg følte det var håp og muligheter. Min eneste jobb var å kjempe, og det var det jeg gjorde.
Se høydepunktene:

Se høydepunktene fra Roland-Garros-thrilleren

Søndag jager han sin første Grand Slam-tittel. Motstander blir enten verdensener Novak Djokovic eller gruskongen Rafael Nadal.
Nadal har 20 Grand Slam-titler og er ute etter sin 14. tittel på rødgrusen i Paris. Djokovic har vunnet Roland-Garros bare en gang, men han har 18 Grand Slam-titler i samlingen.
Tsitsipas og Zverev er to av de unge stjernene som står klare til å ta over etter de «tre store» som har dominert sporten i en generasjon (Roger Federer er den tredje). 24-årige Zverev spilte finale i US Open i fjor, men venter fortsatt på sin første tittel i en av de fire største turneringene.
Tsitsipas var i Grand Slam-semifinale for tredje gang på rad og for fjerde gang totalt, og omsider kunne han juble for finaleplass.
Grekeren var i tårer etter seieren. Se det rørende intervjuet:

I tårer etter karrierens største seier

(©NTB)
Roland-Garros
Her går Djokovic på trynet
13/06/2021 PÅ 13:56
Roland-Garros
Djokovic knuste Nadal i gigantduellen: – En vanvittig tenniskamp
11/06/2021 PÅ 21:33