PARIS / OSLO (Eurosport.no):
Tyskeren er en av sportens virkelig store legender. I 1985 ble han den første useedete spilleren og den yngste mannen som har vunnet Wimbledon, da han var 17 år og 7 måneder. Totalt vant han 49 singleturneringer, inkludert seks Grand Slam-titler.
Rolex Paris Masters
Nå får Ruud leke med de store gutta etter historisk triumf: – Utrolig følelse
04/11/2021 PÅ 19:48
På plass i Paris ser 51-åringen virkelig frem til oppgjøret mellom Ruud og Federer.
– For det første ser vi ikke Federer i Paris hvert år lenger, så det er gøy å se ham. Det er åpenbart litt av et fjell å klatre for Mr. Ruud. Og det er en morsom historie at jeg spilte mot faren hans i OL i 1992, i Barcelona. Det er ganske ironisk at hans sønn nå har gått i hans fotspor og er blitt landets beste spiller. Grus-Roger er ikke på sitt aller beste, men han er fortsatt fryktelig god, sier Becker til Eurosport.
Becker står uten seier i French Open, men har til gjengjeld vunnet Wimbledon tre ganger, US Open en gang og to ganger gått til topps i Australian Open.
– Jeg tror det blir kamp. Jeg vil ikke bli overrasket om de spiller fire sett, eller kanskje til og med fem sett. Ruud spiller bra på grus, og han er ikke redd for å møte store navn, tror jeg. Men Roger har støtten til alle som er i live i Paris. Det er alltid vanskelig å spille mot motstanderen sin, og publikum og hele verden i tillegg. Men det bør bli en god kamp.
Saken fortsetter under:
Som Becker sier selv spilte han mot Caspers trener og far, Christian, i OL i 92. Becker avanserte senere til seier i doubleturneringen i OL det året.
– Ser du noe av faren i Casper?
– Vel, det faktum at han er nummer én i landet sitt. Han er alltid blitt snakket om som en god junior, og han brukte tid, men nå er han oppe som en god senior. Han er i tredje runde av French Open, så han må gjøre noe riktig. Tennis ligger visst i Ruud-familien.
Dette blir karrierns hittil største utfordring for 20-åringen. En annen faktor som kan spille inn, er at det nå også skal spilles på en vesentlig større scene enn han er vant til fra tidligere.
– Det er mye lyd og ting som kan distrahere. Det er mange flere situasjoner der du kan miste hoder, du kan miste fokus. Du kan bli redd. Men det er en del av det, ønsker man å lykkes stort i tennis, er dette matchene du må spille bra i. Det er en stor bane, så vinklene og sånt blir litt annerledes enn på de mindre banene. Han bør trene på den banen på morgenen før kampen. Hele tennis-dramet utvikler seg, og han må bare bli klar for det.
Noen råd rent sportslig eller taktisk vil han imidlertid ikke gi, men deler følgende:
– Jeg er ikke typen til å komme med strategier for å spille mot noen, jeg bare ønsker ham lykke til. Det viktigste å være modig, å spille som om du ønsker å vinne. Strategisk har han treneren sin, han og folkene vet hva de skal gjøre.
Rolex Paris Masters
Ruud om Nadals advarsel: – Han er absolutt inne på noe
04/11/2021 PÅ 07:25
San Diego Open
Team Ruud før Murray-møtet: – Fortsatt en av de tøffeste der ute
30/09/2021 PÅ 07:33