• Følg Roland-Garros på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Casper Ruud - Dominic Thiem 4-6, 3-6, 1-6
Vårt norske håp ledet på et tidspunkt 3-1 i games tidlig i det første settet og sjokkerte verdenstreer Dominic Thiem på hovedbanen Chatrier i Paris.
Roland-Garros
Ruud på gråten etter seieren i Tsongas siste kamp: – Du har vært en inspirasjon
24/05/2022 PÅ 15:29
Men til tross for en noe sjokkskadet Thiem, skulle østerrikeren slå tilbake. Mannen som ofte blir trukket fram som verdens nest beste grusspiller, beviste hvorfor han har fått nettopp det stempelet. Det til tross for at Casper Ruud kjempet heroisk tilbake og i høyeste grad var med i alle settene.
– Jeg føler ikke at jeg spiller dårlig, men han kommer med noen voldsomme slag her og der som gjør at han blir noen nummer for stor. Jeg håper jeg kan møte han igjen i framtiden å se om det kan bli en revansje da, sier Casper Ruud til Eurosport etter kampen.
Dessverre kom også dømmingen i fokus tidlig i det andre settet. Nordmannen var overbevist om at ballen hadde gått klart ut og pekte på ballmerket han selv så sekunder tidligere. Men dommeren stod på sitt, pekte på et annet merke og valgte å ikke bruke hawkeye-teknologien, tross store protester fra Ruud. TV-bildene med hawkeye viste senere at ballen var godt utenfor linja.
– Det var vel ikke akkurat en veldig hyggelig dialog, når man er uenige så er det ikke ofte at det blir hyggelige diskusjoner. Jeg står på mitt og viser han et merke som jeg mener er ut, som blir vist på skjermen der hjemme, mens han mener det er et annet merke på linjen som jeg ikke har noe sjans til å se at er et merke i det hele tatt, sier Casper Ruud om diskusjonen med dommeren.
Se dommerfeilen her (saken fortsetter under):

Ruud fortvilte etter grov dommerfeil

– Jeg håper at vi i framtiden kan begynne å bruke hawkeye også på grus, for de har det jo tilgjengelig og viser det til seerne, så jeg skjønner ikke helt hvorfor de ikke lar oss bruke det, da slipper man alle disse diskusjonene, fortsetter Ruud.

Sjokkåpning

Etter Ruuds voldsomme åpning på kampen, der han ofte så piggere ut enn sin på papiret sterkere motstander, konkluderte Eurosport-kommentator Christer Francke med at det like gjerne kunne bikket den andre veien.
– Han hadde et uttall breakballer, og hadde han hatt litt mer flyt i dem så kunne det faktisk vært han som ledet etter førstesettet.
Ruud selv er enig i at han hadde en god start på kampen, men sier at det ikke nødvendigvis fører til seier, mot så sterk motstand.
– Han er et par hakk for god sånn generelt sett, men jeg starter bra og får et tidlig break, som gir en god følelse. Det er en lang match, spesielt på grusen, og det er best av fem sett. Selv om man bryter motstanderen en gang så er det ikke gitt at man vinner settet og i alle fall ikke kampen, sier Ruud.
Ruud tapte til slutt 4-6 i førstesettet etter å ha kjempet seg tilbake flere ganger.
Sjekk denne frekkisen fra Ruud (saken fortsetter under):

Ruud med nydelige detaljer – lekte tidvis med Thiem

Klar dommerfeil

Det ble tøffere utover i kampen. Andresettet fikk en trist åpning da dommeren frarøvet Ruud muligheten til å ta hjem det første gamet. Snarøya-gutten pekte febrilsk på ballmerket utenfor streken, men dommeren stod på sin sak. Hawkeye-teknologien viste senere at ballen var klart utenfor.
– Jeg var såpass sikker og det var derfor jeg ble såpass kranglete. Det viste seg jo også i ettertid at jeg hadde rett, men det er sånn som kan skje og det er ikke sånn at jeg taper kampen på grunn av det, men det er ganske irriterende, innrømmer Ruud.
– Dette er ikke bra i en så avgjørende situasjon, konstanterte programleder i Eurosport-studio, Espen Tvedt.
Ruud så ut til å være preget av åpningen på settet og kom aldri tilbake i sonen. Han tapte til slutt andresettet 3-6.
I tredje sett, og det som også viste seg å bli det siste, møtte Ruud sin overmann. Det ble tunge 1-6 mot Dominic Thiem og dermed exit i Rolland-Garros.

Klare premisser

Før kampen var premissene satt. Ruud ville kun klatre én plass på rankingen ved seier over verdenstreeren.
Likevel var flere tennis-kjennere ute og påpeket viktigheten av matchen - særlig om det skulle bli seier.
Roland-Garros
Dominic Thiem - Hugo Dellien - Roland-Garros
22/05/2022 PÅ 12:25
Gonet Geneva Open
Ruud forsvarte tittelen etter thriller-avslutning: – En av de sykeste kampen jeg har spilt
21/05/2022 PÅ 16:11