Tennis
Roland-Garros

– Jeg tror han er litt redd

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

ruud ramos

Foto: Getty Images

AvMarte Nyløkken Helseth | Espen Tvedt
30/05/2018 på 16:58 | Oppdatert 30/05/2018 på 21:46

Christian Ruud tror spanske Albert Ramos-Viñolas frykter å møte sønnen Casper Ruud i den andre runde av Roland-Garros. De har nemlig møtt hverandre tidligere.

– Jeg tror han er litt redd for Casper faktisk, han har fått kjent på Casper før. De møttes i fjor og da var han i veldig god form og Casper hadde flere settballer. Så jeg tror kanskje han er litt redd, sier Christian Ruud til Eurosport dagen før sønnen Casper skal ut i en av karrierens største kamper til nå.

I den andre runden i Roland-Garros, også kjent som French Open, møter nemlig Ruud en tidligere kjenning i spanske Albert Ramos-Viñolas som er rangert som nummer som nummer 36 i verden.

Rio de Janeiro

Mager fangst for Ruud i Rio – røk i to strake sett i første runde

19/02/2020 PÅ 00:02

– Passer Casper

I april 2017 imponerte Ruud mot den da topp 20 rangerte spilleren, men tapte etter å ha rotet bort to settballer.

– Man blir sikkert frustrert av at det kommer en liten tenåring fra Norge. De visste kanskje ikke at det ble spilt tennis i Norge for før noen år siden, sa Ruud til Eurosport etter kampen.

  • Se kampen mellom Casper Ruud og Albert Ramos-Viñolas på Eurosport Player og Eurosport Norge fra torsdag 14.00!

Dette tror pappa Christian at den spanske grusspesialisten husker godt.

– Vi forbereder oss på en tøff kamp. Det blir nok en lang kamp der han får mange baller tilbake. Han er god på grus, er rutinert og har holdt på med dette i mange år. Så det blir ingen lett oppgave, men jeg tror det skal sammensetningen passer Casper helt greit. Jeg tror han får lov til å spille sitt spill. Han kan få flere forehander om han har en god dag og den sitter som den skal så tror jeg Ramos skal få en tøff kamp. Så får vi også se hvilken dag Ramos har også, om han er i det umulige hjørnet blir det selvfølgelig vanskelig.

Trente mot venstrehendte spillere

19-åringen brukte treningen dagen før dagen på å spille mot en venstrehendt spiller. Ramos er også venstrehendt, noe som er uvant å spille mot for nordmannen.

– Han er en spiller som server ganske godt og er god til å spille om poengene, manga av disse spanjolene er det og er ballsikre. De liker å krige og spille om poengene så det er helt klart at jeg må forvente det. Også vet jeg at han kommer til å bruke forehanden sin så mye som mulig, det vet jeg fra forrige kamp. Da spilte jeg bra, men det gjorde han også, så han vant den ganske jevnt. Vi får håpe at dette blir min tur og at jeg kan ta inn en kamp, sier Ruud og legger til:

– Jeg kjenner han ikke så mye mer enn at jeg vet litt hver hvordan han spiller sammenlignet med andre spillere. Jeg har trent med han et par ganger og har vært rundt han de siste årene. Vi har spilt en del av de samme turneringene, så det er litt annerledes enn det er på de andre kampene, men jeg tror egentlig det bare er en fordel at jeg kjenner han bedre enn de fleste andre.

Argentina Open

Rørt til tårer: – Tror det norske folk er «keene» på at vi hevder oss i de store sommeridrettene

16/02/2020 PÅ 20:42
Argentina Open

Ruud skrev tennishistorie – tok både sin og Norges første ATP-tittel

16/02/2020 PÅ 19:21
Relatert
TennisRoland-GarrosAlbert RamosCasper Ruud
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen