• Torsdag klokken 20.05: Se «Casper Ruud: En helt uvanlig høst» på Dplay og Eurosport Norge. Skaff deg tilgang her!
– Om smittetilfellene etter turneringen øker, kan oppstarten i august stå i fare. Nå må vi bare krysse fingrene og ta lærdom av det som har skjedd.
Det sier Sverre Krogh Sundbø like etter at det ble klart at også verdensener Novak Djokovic er smittet av koronaviruset etter Adria Summer Tour.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 PÅ 09:18
Turneringen, som Djokovic selv var initiativstaker til, har fått massiv kritikk for manglende smittevernhensyn, og en rekke spillere og trenere har testet positivt for viruset i kjølvannet av turneringen.
Det skal ikke ha vært noen former for restriksjoner knyttet til sosial distansering under noen av turneringene.

– Naivt

Novak Djokovic føyer seg altså inn i rekken av tennisprofiler som har testet positiv for koronaviruset under Adria Summer Tour. Tidligere har spillere som Borna Coric, Grigor Dimitrov, Marko Paniki, Christian Groh og Viktor Troicki testet positivt for viruset.
Coric og Dimitrov møttes i en kamp i den kroatiske byen Zadar dagen før Dimitrov fikk påvist smitte.
Eurosports tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø, som har kommentert kamper i Adria Tour, er svært kritisk til at turneringen i det hele tatt ble avholdt uten smittevern.
– Dette er både naivt og meget korttenkt, sier Sundbø.

– Kulturelle forskjeller

Adria Summer Tour besto av flere oppvisningskamper i Serbia og Kroatia. Finalen mellom russeren Andrej Rublev og Novak Djokovic ble avlyst etter at det ble påvist smitte. Flere av kampene hadde opp mot 4000 tilskuere på tribunen.
– Det er flere ting som kom tydelig fram under denne turneringen. For det første er det lett å se hvor viktig det er å planlegge slike ting hundre prosent – alle har et globalt ansvar. For det andre, er det tydelig at det er store kulturelle forskjeller rundt tilnærmelsen av koronaviruset i denne regioen, kontra mer vest i Europa. De kulturelle forskjellene er ekstremt store, forklarer Eurosport-kommentaroren.
Det har også tidligere kommet fram at Novak Djokovic er en motstander av moderne medisin og vaksinasjon.
– Man er nødt til å ta innover seg at disse tennisprofilene er store forbilder, enten man snakker om det sportslige eller det som skjer utenfor banen. Det er derfor interessant å ta opp igjen Djokovic sin tidligere fremming av antivaksinasjon. Han baserer flere av sine tanker på guruer, så det sier mye om hvor han står i denne diskusjonen, forklarer Sundbø.
Se video fra skandaleturneringen her. Saken fortsetter etter videoen.

Se bildene: Her spiller Djokovic foran tilnærmet fulle tribuner

Bekymret

En av tennisprofilene som deltok under oppvisningskampen var franske Dominic Thiem. Han dro rett fra Adria Tour til en annen tennisturnering, nemlig Ultimate Tennis Showdown i Nice.
Det bekymrer Eurosport-kommentatoren.
– Noe av det som engster meg nå er at Dominic Thiem nå har reist rett til Ultimate Tennis Showdown. De har sterkere smittevernhensyn der, med både testing og tomme tribuner, men det er fortsatt bekymringsverdig at han reiser rett fra Beograd til Nice, forteller han.
Sett denne?

Se video: Her avslører Dimitrov at han fikk koronaviruset etter Djokovic-turnering

Tennis
Passerte «tidenes beste»: – Burde få ganske store overskrifter
19/10/2021 PÅ 09:38
Tennis
Australian Open kan gå uten verdenseneren
19/10/2021 PÅ 09:11