Tennis

Ruud om smitte under Djokovic-turneringen: – Det er skummelt

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Casper Ruud

Foto: Scanpix

AvEspen Tvedt | Joachim Barth
22/06/2020 på 17:26 | Oppdatert 22/06/2020 på 20:35

På søndag offentliggjorde Bulgareren Grigor Dimitrov at han er smittet av koronaviruset. Nå bekrefter også Borna Coric at han har testet positivt.

  • Torsdag klokken 20.05: Se «Casper Ruud: En helt uvanlig høst» på Dplay og Eurosport Norge. Skaff deg tilgang her!

Grigor Dimitrov og Borna Coric møttes i Adria Summer Tour på lørdag. Nå har begge testet positivt for koronaviruset. Senere på ettermiddagen på mandag kom det også opplysninger om at trenerne til både Dimitrov og Novak Djokovic er smittet av viruset. Turneringen er satt i gang av Djokovic og består av flere oppvisningskamper på grus i Serbia og Kroatia. At flere nå er smittet i tennis-miljøet får Casper Ruud til å reagere.

Tennis

Roland-Garros vil slippe inn 20.000 tilskuere hver dag

02/07/2020 PÅ 14:53

– Jeg tenker at det er litt skummelt egentlig. På en måte så er ikke tennis en sport med mye nærkontakt. Men det er jo det at man holder i de samme ballene og takker for kampen, som gjør at man kommer litt borti hverandre, forteller Ruud til Eurosport.

– Man så jo faktisk en video i går av Dimitrov som tar knoke-hilsen istedenfor å håndhilse. Det kan jo hende både han og Koric var smittet allerede før dette, men det er jo de to som har blitt smittet, de som spilte mot hverandre.

– Det er urovekkende

På grunn av koronapandemien har så og si hele sportsverden blitt satt på vent. Tennis skal etter planen starte opp igjen i august, og Ruud er veldig glad for at han ikke har vært involvert i noen turnering siden mars.

– Det er litt urovekkende at det kan skje så fort. Det er det det har vist seg med dette viruset, at det sprer seg ekstremt fort og enkelt. Det er det som er den største risken med dette. Vi får bare se hvordan det utvikler seg med de to spillerne, og om det blir noen flere.

– Heldigvis er ikke jeg der nede og har spilt, jeg er her hjemme i Norge hvor jeg har vært flink med smittevernregler, jeg føler meg hvert fall ikke dårlig, fortsetter han.

4000 på tribunene

Det har vært stans i ordinært turneringsspill i tennis siden mars på grunn av viruspandemien. Men i Adria Summer Tour har det blitt spilt kamper med 4000 tilskuere på tribunen. Etter at det ble klart at Dimitrov var smittet, ble finalen mellom russeren Andrej Rubel og initiativtaker Djokovic avlyst. At turneringen kunne gjennomføres uten tydelige smittervernregler synes Ruud er merkelig.

– Nå var dette en oppvisningsturnering, og jeg tror alle som spilte er gode venner og hadde sikkert litt lyst til å ha det litt gøy utenfor banen også. Så vidt jeg har forstått var det fullsatte tribuner og mye spilling med barn hvor de var nærme hverandre.

– Man så også noen bilder om at de hadde vært ute og spist middag. Nå var det ikke sånn at de stod og festa inne på en nattklubb men det virket hvert fall som at de hadde vært i nærheten av hverandre i mange timer i løpet av et døgn, forklarer Ruud.

21-åringen er skeptisk til hvordan det hele har utartet seg i Serbia og Kroatia.

– Det viser seg at det kanskje ikke var det lureste. De har sikkert gjort det de kan for å prøve å være forsiktig, men disse bildene gjør jo at man stiller spørsmål om hvor seriøst det har blitt tatt, avslutter Snarøya-gutten.

  • Torsdag klokken 20.05: Se «Casper Ruud: En helt uvanlig høst» på Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her
Tennis

Djokovic-trener virussmittet etter omdiskuterte oppvisningskamper

26/06/2020 PÅ 15:03
Tennis

Reagerer sterkt på Djokovic-turnering: – Naivt og korttenkt

23/06/2020 PÅ 15:09
Relatert
Tennis
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen