Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud tok seg enkelt videre i tøffe forhold – møter østerriker i neste runde

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 20/07/2023 klokken 15:31 GMT+2

Tennisesset fra Snarøya revansjerte den tidlige exiten fra Båstad i fjor.

Casper Ruud.

Foto: Getty Images

Casper Ruud - Alexander Shevchenko 2-0 (6-2, 6-4)
Casper Ruud møtte Alexander Shevchenko i nordmannens første kamp i Sverige. Det var hans første kamp på ATP-touren siden han trakk seg fra Wimbledon etter skuldersmerter.
Ruud var naturligvis storfavoritt mot russeren på en vindfull dag i Båstad, og Snarøya-gutten innfridde mot Shevchenko, som er rangert som nummer 96 i verden.
I det første settet ble det aldri spennende. Casper Ruud tok kommandoen fra start og gikk raskt opp til en 3-0-ledelse.
Shevchenko klarte aldri å bryte tilbake. Istedenfor skulle Ruud avgjøre settet med kampens andre brudd på stillingen 5-2.

Måtte kjempe

Men i andre sett hang den russiske spilleren mer med på notene. Han skulle overraske Ruud allerede i det første gamet, og Shevchenko brøt nordmannen umiddelbart.
Alexander Shevchenko bekreftet også bruddet, men etter dette hevet tennisesset fra Snarøya seg flere hakk. Først reduserte han til 1-2 med et blankt game, før han fulgte opp med å bryte tilbake.
Ruud bekreftet også bruddet med å utlikne til 2-2. De to spillerne holdt serven fram til det stod 5-4 til nordmannen.
Da klarte Casper Ruud nok en gang og bryte russeren, og Snarøya-gutten kunne juble for seier etter én time og 20 minutter på den røde grusen.
Dermed fikk Ruud revansjen fra fjorårets utgave av turneringen i Båstad. Da røk han i første kamp mot Francisco Cerundolo.
– Jeg er veldig glad for å vinne i Båstad igjen. Det var et tøft år for meg i fjor der jeg tapte i min første kamp, og det å få en seier her foran skandinaviske er alltid spesielt, sa Ruud til arrangøren etter kampen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Publikum i ekstase etter ellevilt poeng: – For en tennis

Vindfullt

Mye vind gjorde det dog utfordrende for begge spillere, og nordmannen erkjente at vinden var vrien å forholde seg til.
– Forholdene var ganske utfordrende, men jeg tror jeg klarte meg bra nok.
Det var heller ikke enkelt for spillerne å dra nytte av siden man stod på. Casper Ruud foretrekker å spille i medvind, men vinden varierte kraftig.
– Den endret seg hele tiden, og det gjorde det litt vanskelig. Vinden tar litt tak i ballen, men jeg er vant til det. Vi har vind i Norge også. Det er ikke slik at Sverige er det eneste landet der det blåser, sa Ruud med et glimt i øyet.

Østerriksk motstand

I kvartfinalen møter Casper Ruud østerrikeren Sebastian Ofner. Ofner slo tidligere torsdag ut spanske Bernabe Zapata Miralles i tre sett.
Ruud har aldri møtt Ofner på ATP-touren, og 27-åringen fra Østerrike, rangert som nummer 58 i verden, spiller stort sett Challenger-turneringer. Han vant nylig en grusturnering i Salzburg.
Dersom Ruud går seierende ut mot Ofner, vil han møte enten Lorenzo Musetti eller Filip Misolic i semifinalen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame