Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud augnar nytt mål: – Ganske ope no

Sofie Flølo Dyrstad

Publisert 27/04/2024 klokken 10:08 GMT+2

Casper Ruud har brote ATP 250-barrieren. No har han mål om å vinne endå større turneringar.

Slik feira han tittelen: – Blei ganske seint

  • Følg Roland-Garros med Casper Ruud 20. mai til 9. juni på Eurosport.no og Max
Casper Ruud sikra den største tittelen så langt i karrieren då han slo Stefanos Tsitsipas i finalen av Barcelona Open.
Det gav meirsmak for nordmannen.
– Etter å ha fått følelsen av å vinne i Barcelona, er det viktig for meg å prøve å tenke meir på den følelsen. Det neste målet er å vinne ei 1000-turnering, seier Ruud til Discovery.
Sett denne? Saka held fram under videoen.
picture

Vann gjæv pris: – Surrealistisk

Fullt mogleg

Det er ifølge Discoverys tenniskommentatorar Svein Espen Lindås Olsen og Ola Bentzen fullt mogleg. Sistnemnte meiner det berre er tilfeldigheit som har stoppa Ruud frå å ta ein så stor tittel til no.
Veka før han vann ATP 500-turneringa i Barcelona tapte han nemleg mot Tsitsipas i finalen i Masters 1000-turneringa i Monte Carlo.
– Kalenderen kunne like gjerne vore slik at han spelte ei 500-turnering veka før og tapte for Tsitsipas der, så slo han Tsitsipas i 1000-finalen. Han kunne stått med ein 1000-siger eller to, i staden for 500- og 250-titlar. Det er meir eller mindre tilfeldig, seier Bentzen og held fram:
– Det kan godt bli ein ordentleg tung tittel utover sesongen. Eg trur i alle fall han kjem til å stå i fleire finalar, og gå langt i store turneringar.
Lindås Olsen trur ATP 500-sigeren kan gje ein ketchupeffekt.
– Det er viktig å bryte den 250-barrieren. Det kan fort gjere at han vinn ei 1000-turnering og Grand Slam-turneringa Roland Garros.

Får sjansen

Ruud får sjansen til å ta ein tittel i ei Masters 1000-turnering allereie no. Han er denne veka i aksjon i Masters 1000-turneringa i Madrid.
Sjølv meiner hovudpersonen at det ikkje er éin spesifikk favoritt til å vinne turneringa.
– Vi har sett nokre nye vinnarar dei siste par åra. Jannik Sinner vann sin første Masters 1000 i fjor i Toronto, Hubi (Hubert Hurkacz, journ. anm.) vann i Shanghai, Daniil Medvedev vann si første på grus i fjor... Det er ganske ope desse dagar.
25-åringen har «bye» i første runde i Madrid og møter Miomir Kecmanovic i andre runde laurdag. Tar nordmannen seg heilt til ein kvartfinalen kan han få eit møte med verdstoar Jannik Sinner.
Fått med deg denne?
picture

Gløymte å knyte skolissene – sjå den elleville innhentinga



Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame