Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud: – Folk har fått feil oppfatning

Joakim Opphus

Oppdatert 27/04/2023 klokken 22:11 GMT+2

Denne uka gjestet Casper Ruud podkasten Indre bane, der nordmannen blant annet fortalte hva han synes om folkets tenniskunnskaper.

Ruud: – Ikke sånn det fungerer

Casper Ruuds triumf i 250-turneringen i Estoril i starten av april hart vært unntaket i hva som har vært et 2023 hvor nordmannen har fulgt et kanskje enkelt og greit mønster.
Ruud har vunnet samtlige åpningskamper i årets turneringer, men i den påfølgende runden har nordmannen ryket ut.
Tapene har kommet mot spillere som Taro Daniel (125 i verden da han slo Ruud), Jan-Lennart Struff (100), Christian Garin (97), Botic van de Zandschulp (31) og Francisco Cerundolo (32).
Ruud på sin side var ranket mellom nummer fem og tre i perioden da tapene kom.

– Feil oppfatning

Ruud gjestet nylig podkasten Indre bane. På spørsmål fra Discovery om han tror folk ikke helt forstår hvor liten nivåforskjellen mellom en topp fem-spiller og nummer 100 i verden faktisk er sier han:
– Det kan man helt klart si. Det som har vært... kanskje ikke problemet, men de siste 20 årene har man vært vant til de tre store (Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic) og Murray som gikk til semifinaler og finaler omtrent hver gang de stilte opp i en turnering. Det er helt ekstremt og de har operert på et helt annet nivå enn noen andre.
– Jeg tror folk har fått en feil oppfatning av hvordan tennis fungerer. Dersom du er topp fem så skal du vinne mot alle andre uansett underlag eller turnering. Jeg har skjønt at det ikke er sånn det fungerer. Er du topp 50 har du potensialet til slå hvem som helst, erkjenner Ruud.
Se seksvensen med Casper Ruud fra Indre bane øverst i saken.

Må utvikle seg

Discoverys tenniskommentator Christer Francke mener hverdagen som en topp fem-spiller er noe helt annet.
– Når du er topp fem i verden da ser alle på deg og alle følger nøye med på deg. Alle vet hvordan du slår forehanden og hvordan du server. En ting er å bli topp fem i verden, en helt annen ting er å ligge der over lengre tid, sier han i Indre Bane.
– Man må utvikle seg hele tiden, og det kan vi se på Djokovic, Federer og Nadal. De lærte noe nytt og de utviklet seg. Det er nok noe Casper og hans team også skjønner. Her må man gjøre mer og utvikle seg for å henge med på utviklingen i tennis rett og slett.
Ruud er på plass i Madrid for årets andre Masters 1000-turnering på grus. I første kamp møter han 22 år gamle Matteo Arnaldi fra Italia, ranket som nummer 105 i verden.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame