Populære sporter
All sport
Vis alt

Besøkte arenaen som barn: Nå får Ruud «barndomsdrømmen» oppfylt igjen

Helene Fineide

Publisert 04/05/2022 klokken 08:18 GMT+2

Som 11-åring reiste Casper Ruud sammen med mormoren sin til Madrid og så stjernene konkurrere om trofeet på spektakulære «Caja Magica». Onsdag skal han selv konkurrere på grusen i Madrid for andre året på rad.

Tatt grep for å finne godfølelsen igjen: – Selvtilliten ble senket et par hakk

– Det er gøy å være tilbake her på et så stort og flott anlegg. Det er sånne turneringer som dette man drømmer om når man er ung. Jeg hadde en fantastisk turnering her i fjor, og det vekker gode minner, sier Casper Ruud til Discovery før hans første runde i den spanske hovedstaden.
For dette er langt fra første gangen Snarøya-mannen besøker den gjeve turneringen. I fjor nådde 23-åringen semifinalen, men måtte der se seg slått av Matteo Berrettini i to strake sett.
– De aller største stjernene i verden er her og skal kjempe om trofeet. Jeg håper selvsagt også at jeg kan være en av dem som kan kjempe om det, men da må jeg spille min beste tennis så langt i karrieren, og det håper jeg at jeg kan finne her, konstaterer Ruud.

– Fantastiske fasiliteter

Men vi må derimot lengre tilbake i tid for å finne første gangen vårt norske tennisess satte sine føtter i «den magiske boksen».
– Det er en turnering man har sett på TV i alle år, og så har jeg faktisk vært her en gang som tilskuer også. Da jeg var 10-11 år fikk jeg en tur av mormoren min ned til Madrid, og så dro vi å så på turneringen, forteller Ruud entusiastisk.
– Det husker jeg godt. Det var en av de første gangen de også spilte her på stadionen (Caja Magica). Så det er noe spesielt med det. Et fantastisk anlegg, som er stort nok til å nærmest kunne arrangere en Grand Slam etter min mening. Det er fantastiske fasiliteter, og rett og slett bare en utrolig turnering å få lov og være med på, fortsetter Ruud.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Stjernen til Discovery: – Må ta vare på min karriere, for til syvende og sist er det livet mitt

– Så det er litt som en barndomsdrøm som går i oppfyllelse det her?
– Vel, alle turneringene jeg har spilt det siste året har vel egentig vært det, svarer nordmannen mens han drar litt på svaret.
– Men så må man huske på at man er her for å spille bra tennis, og det klarte jeg få bra til i fjor. Derfor skal det ikke være noe tvil om at jeg skal få det til i år.

Møter gammel kjenning

Onsdag møter Casper Ruud en gammel kjenning i sin første kamp denne turneringen. Der venter nemlig Dusan Lajovic i andre runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.
Ruud har møtt Lajovic tre ganger og vunnet alle, sist gang var i ATP-cup i Sydney tidlig i januar.
  • Følg Casper Ruud mot serbiske Dusan Lajovic onsdag fra klokken 12 på discovery+ og Eurosport.no
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame