Populære sporter
All sport
Vis alt

19-åringen tar tennisverden med storm: – Ingen hemmelig oppskrift

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 09/05/2022 klokken 13:20 GMT+2

Det er ikke mange år siden Carlos Alcaraz satt på tribunen i Madrid og så på sine store forbilder kjempe om et av de gjeveste trofeene i verden. Søndag kveld gikk 19-åringen til topps på hjemmebane.

Vidunderbarnet (19) i seiersrus: – Jeg har lyst til å vinne her neste år også

  • Se Casper Ruud i Masters 1000-turneringen i Roma på discovery+
MADRID / OSLO (Discovery):
– Akkurat nå er du den beste spilleren i verden. Selv om du fortsatt er fem år, slår du oss alle, fleipet Alexander Zverev etter at han han hadde tapt for vidunderbarnet Carlos Alcaraz (19) i finalen i Madrid.
For spanske Carlos Alcaraz har virkelig satt seg i respekt de siste månedene.
Skremmeskuddet kom allerede i fjor da 18-åringen gikk til topps i 250-turneringen i Umag.
En 250-turnering i ATP-sirkuset er kanskje ikke så imponerende, tenker du kanskje, men i 2022 har Alcaraz vist at han kan herje på den største scenen av de alle.

– Spesielt for meg

Stjerneskuddet, som ble 19 år for få dager siden, har allerede dette året sikret seg fire titler – derav to Masters 1000-triumfer. Den første kom på hardcourten i Miami, da Alcaraz slo vår egen Casper Ruud i finalen, før han altså dundret til og sikret et nytt trofé i Madrid.
– Jeg har alltid sett på denne turneringen, med store spillere og fantastiske rammer, så det å kunne få lov til å være en del av historien her i Madrid er spesielt for meg. Jeg har jobbet hardt for dette, sa Alcaraz til Discovery etter seieren.
– Nå skal jeg nyte øyeblikket, la den jordnære 19-åringen til.
Finalen mot tyske Alexander Zverev ble av det kortvarige slaget. Etter en time og fire minutter sikret Carlos Alcaraz kampen med overbevisende 6-3, 6-1.
– Jeg har lyst til å vinne her neste år også, sier han optimistisk.
Les mer om kampen her: Vidunderbarnet til topps i Madrid
Se høydepunktene fra finalen her. Saken fortsetter under.
picture

19-åringen til topps igjen: Se høydepunktene fra finalen mellom Zverev og Alcaraz

– Ingen hemmeligheter

Juan Carlos Ferrero er treneren til Carlos Alcaraz og har jobbet sammen med 19-åringen de siste tre årene. Fra å ligge rundt 120 på ATP-rankingen for et drøyt år siden, er Alcaraz nå nummer seks.
– Det føles veldig bra. Ingen tvil om det. Det spanske flagget vaier inne i garderoben, sa Ferrero til Discovery etter at konfettien hadde lagt seg på grusen i Madrid.
Ikke bare slo spanjolen Alexander Zverev i finalen, han danket også ut spillere som Rafael Nadal og verdensener Novak Djokovic på veien.
Treneren avkrefter at Team Alcaraz sitter inne med noen hemmeligheter.
– Her er det ingen hemmelige oppskrifter, bare steinhard jobbing hver eneste dag. Både han og hele støtteapparatet rundt Carlos jobber utrolig hardt hver eneste dag, meddelte Ferrero videre.
– Han er veldig moden til å kun være 19 år gammel. Han tror på seg selv og ønsker alltid å gå etter hvert eneste poeng. Da kommer du langt, la han til.
Mandag, dagen etter finalen i Spania, ble det klart at Carlos Alcaraz trekker seg fra Masters 1000-turneringen i Roma denne uken. Unggutten var seedet som nummer sju i turneringen, men står nå over grunnet en kjenning han fikk i ankelen i finalen.
Casper Ruud stiller derimot på startstreken i den italienske hovedstaden. Snarøya-gutten møter enten nederlandske Botic van de Zandschulp eller amerikanske Sebastian Korda.
Sett denne?
picture

Spansk dominans på tennisbanen: – Det er et mirakel

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame