Casper Ruud - Matteo Berrettini 2-0 (4-6, 4-6)
– Det er som det er. Vi må akseptere tap. Dessverre servet ikke Casper bra nok i dag.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
Det sier trener og pappa Christian Ruud til Discovery etter at finaleplassen i Madrid Open røk lørdag kveld.
Til tross for at det var en tydelig skuffet Casper Ruud som forlot grusen – omtrent samtidig som at italienske Berrettini jublet for seier, er ikke pappa Christian Ruud i tvil om at Team Ruud er strålende fornøyd med nok en semifinale i en ATP-turnering.
– Vi er utrolig happy med de siste måneders turneringer. Han har gjennomført to kjempeturneringer i Masters 1000 nå (Monte Carlo og Madrid), og tar små steg og tar nye skallper hele tiden. Vi er stolte og veldig fornøyde, sier Christian Ruud videre.

Tett første sett

Etter den svært imponerende seieren over Stefanos Tsitsipas i kvartfinalen, var det italienske Matteo Berrettini (8) sin tur til å stå på motsatt side av nettet. De to hadde møtt hverandre to ganger tidligere på grus – henholdsvis i de innledende rundene i Roland Garros (2019) og i Italian Open i Roma i fjor.
I likhet med de tidligere oppgjørene mellom de to toppspillerne, fulgte de hverandre tett også i denne kampen. Med en ATP 1000-finale på spill, var det ingen av spillerne som risikerte altfor mye i den innledende fasen av lørdagens andre semifinale.
Uten å ha brutt hverandre en eneste gang de første åtte gamene, maktet til slutt Berrettini å snu serven til Ruud og sikret seg en 4-5-ledelse i det første settet. Dette var første gang i hele turneringen i Madrid at noen har brutt Ruud.
Italieneren gjorde ingen feil da han skulle serve om settet, og gikk dermed opp i ledelsen på grusen i Madrid.

To strake

Kampen fortsatte på mange måter den den slapp i det første settet, for de to fulgte hverandre tett fra første stund. Men italieneren, som rager 196 centimenter over bakken, var kneppet sterkere enn vår mann fra Snarøya. Med flere forehand-vinnere og en rekke sterke server, fikk Berrettini omsider overtaket på Ruud, og kunne til slutt bryte serven til nordmannen og vinne kampen på 5-3 i det andre settet.
5-3 ble først til 5-4, etter at Ruud sikret gamet i egen serve, før italieneren sikret seieren med sifrene 6-4, 6-4. Dermed var det snipp, snapp, snute for Casper Ruud i Madrid.
Til tross for at finalen glapp mellom fingrene til 22-åringen, kan han trøste seg med ytterligere et rankinghopp og nok en semifinale i banken.
Allerede tidlig neste uke venter nok en stor grusturnering for vår mann, nemlig den discovery+-sendte ATP-1000-turneringen i Roma.
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35