Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud måtte kjempe for avansement: – Mer spennende enn vi håpet på

Jørgen Ryggvik Karlsen

Oppdatert 05/04/2023 klokken 21:11 GMT+2

Casper Ruud åpnet den europeiske grussesongen med seier mot portugisiske Joao Sousa, men måtte kjempe for kvartinalebilett i Estoril.

Ruud vant etter marerittstart: – Blandede følelser etter seier

Casper Ruud - Joao Sousa 4-6, 6-2, 6-2
Ruud er klar for kvartfinale i ATP 250-turneringen i Estoril etter å ha vunnet 3.runde med settsifrene 2-1 mot portugisiske Joao Sousa.
Grusspesialisten fra Snarøya er førsteseedet i turneringen, som markerer starten på den europeiske grussesongen, men Ruud har ikke hatt noen god start på sesongen og måtte virkelig slite for å unngå exit i Portugal.
Se seiersintervju med Ruud øverst i saken.

– Mer spennende enn vi håpet på

34 år gamle Sousa, som vant i Estoril i 2018, har falt ned til 147.plass på verdensrankingen, men tradisjonelt har Sousa spilt svært jevne oppgjør mot Ruud. Senest i finalen i Geneve i fjor - en kamp Ruud vant og omtalte som en av «de sykeste kampene jeg har spilt».
Gjevnt ble det også i det fjerde oppgjøret mellom Ruud og Saosa og sistnevnte viste at også han kan by på god grustennis.
– Et frustrerende servegame for Casper, kommenterte Discovery-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen da portugiseren brøt til 3-2 i første sett.
– Da blir dette litt mer spennende enn hva vi håpet på, fortsatte Lindås Olsen.
Det norske tennisesset klarte aldri å bryte tilbake og hjemmehåpet vant første sett 6-4.
– Sousa leverer et veldig bra sett på hjemmebane. Han spiller vanvittig bra og vinner helt fortjent, sier Lindås Olsen.
Hør Ruud fortelle om oppladningen til grussesongen:
picture

Ruud debuterer i ny turnering: – Gull for min del

– Drømmestart

Så slo Ruud knallhardt tilbake med kvinen på strupen i andre sett.
24-åringen presset portugiseren på backhand ved flere anledninger, vant 83 prosent av andreservene og avsluttet andre sett med å bryte til 6-2.
Tredje sett begynte nesten som det andre ble avsluttet da Ruud brøt tidlig til 2-0 i det avgjørende settet.
– Casper får en drømmestart på tredje sett. Akkurat nå er han helt rå og han ser mye roligere ut nå, kommenterte Lindås Olsen da Ruud prikket inn sin tredje av 14 breakballer i kampen.
Ruud tok over initiativet i kampen og så ut til å vinne komfortabelt i siste sett, men da Ruud servet for seier brøt Sousa til 5-2 og skapte spenning.
Men Ruud brøt umiddelbart tilbake og vinner dermed 6-2 i tredje sett og settsifrene 2-1 etter over to timer spill på sørkysten i Portugal.
Nå venter fjorårsvinner Sebastian Baez for Ruud, som fremdeles til gode å vinne to strake kamper i 2023, i kvartfinalen.

Debuterer

Ruud debuterer i tuneringen i Estoril i Portugal som tidligere har blitt spilt i månedsskiftet april/mai. Nå er derimot turneringen flyttet frem ettersom både Masters 1000-turneringen i Madrid og Roma utvides med en uke, og 24-åringen ser frem til å komme i gang med grussesongen.
– Nå har jeg ikke spilt grus på 7-8 måneder og det gjør det også litt ekstra spennende og gøy og være tilbake. Hardcourt-sesongen har vært lang så jeg er veldig motivert og klar for å levere på grus, sa Ruud til Discovery før turneringen startet.
Har du sett denne?:
picture

Motorsportfrelste Ruud om Hauger: – Hadde vært helt rått om han fikk det til

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame