Casper Ruud - Joao Sousa 7-6(3), 4-6, 7-6(1)
I fjor slo Casper Ruud amerikanske Denis Shapovalov i finalen av Geneve Open. I år var det portugisiske João Sousa som stod på motsatt halvdel.
Nordmannen var storfavoritt i finalen mot portugiseren, som på sin side er ranket som nummer 79 i verden, men Sousa viste at også han kunne by på god grustennis.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
I første sett holdt 33 år gamle Sousa nordmannen til et tiebreak. Ruud og Sousa brøt hverandre én gang hver, men da det gjaldt som mest, viste nordmannen sin klasse.
Casper Ruud spilte seg til fire settballer i tiebreaket, og trengte bare to for å ta hjem det første settet.
  • Følg Casper Ruud og de andre tennisstjernene i Grand Slam-turneringen Roland Garros fra søndag på eurosport.no og discovery+
Andre sett var det portugiseren som skulle få overtaket. Etter å ha vært on serve i de første fire gamene, klarte 33-åringen fra Guimaraes å bryte Ruud etter tre breakballer.
Det norske tennisesset klarte aldri å bryte tilbake, og alt skulle avgjøres i det tredje settet.
I det siste og avgjørende settet var det portugiseren som brøt først. Det så lenge ut som det skulle bli Sousa som skulle stikke av med seiren. På stillingen 5-4 i det avgjørende settet måtte nordmannen bryte eller så ville det kampen være over.
Og det var nettopp det Ruud gjorde. Nordmannen vant sitt neste servegame og ledet 6-5. Ruud skaffet seg to matchballer i det neste gamet, men Sousa forsvarte begge to.
Hvem som ville vinne turneringen skulle derfor avgjøres i et tiebreak. Der var verdensåtteren fra Snarøya overlegen. Han ledet på et tidspunkt hele 6-0 og vant til slutt tiebreaket 7-1 og settet 7-6.
– Han måtte grave ordentlig dypt i dag Casper, men han domminerer dette avgjørende tiebreaket, sa VGs kommentator Nicolai Herlofsen etter seieren var i boks.
Dermed kunne Casper Ruud løfte Geneve-trofeet for andre år på rad. Dette var Ruuds andre bøtteløfting på ATP-touren i år. Tilbake i februar vant 23-åringen også Argentina Open i Buenos Aires.
I intervjuet med arrangøren etter kampen sa Ruud:
– Det er vanskelig å komme med ord. Jeg tror helt klart at det er en av de sykeste kampen jeg har spilt. Fordi det var mye frem og tilbake.
– João var så nær å vinne, men plutselig snudde alt. Sånn er tennis. Det er alltid tøft for den som ikke vinner, fortsatte nordmannen ute på grusen.

God form

Det var usikkert om Casper Ruud skulle stille opp til turneringen i Sveits etter en meget god turnering i Roma forrige uke. Til tross for at Ruud gikk hele veien til semifinalen i Masters 1000-turneringen, bestemte han seg for å reise til Geneve. I Sveits har han blant annet slått Reilly Opelka på veien til trofeet.
Dermed er det mye som tyder på at formen er der den skal før vårens store høydepunkt: Roland Garros. Casper Ruud starter mot den franske veteranen Jo-Wilfried Tsonga.
Tsonga er en tidligere storspiller, men i en alder av 37 har karrieren vært på hell de siste årene. Franskmannen har annosert at Roland Garros blir hans siste turnering.
Ruud mot Tsonga spilles på tirsdag. Klokkeslettet er enn så lenge ikke klart.
  • Følg Casper Ruud og de andre tennisstjernene i Grand Slam-turneringen Roland Garros fra søndag på og
Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 PÅ 23:38
Roland-Garros
Historiske Ruud videre i Roland Garros etter episk femsetter: – Lettelse
28/05/2022 PÅ 19:51