Casper Ruud - Cameron Norrie 6-3, 6-4
Casper Ruud er videre til kvartfinalen i Miami Open etter en kontrollert seier over Cameron Norrie. Som virket å slite med en form for skade i leggen.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
– Jeg brøt han tidlig i det første settet som ga selvtillit. I tillegg så jeg at han (Norrie) hadde teipet opp hele leggen sin, så da er det åpenbart noe seriøst. Jeg synes at det så ut fra starten at han ikke virket like komfortabel på løpingen som han vanligvis er.
– Jeg synes jeg spiller en smart og riktig kamp. Det er alltid noen småting som kunne vært bedre, men til syvende og sist så sitter jeg her etter å ha vunnet så jeg er fornøyd med dagens innsats, forteller Ruud til Discovery fra solsteiken i Miami.
Se resten av intervjuet med Casper Ruud i videoen under:

Perfeksjonisten Ruud etter seieren: – Fortsatt litt å gå på

– Ikke samme «timingen»

Ruud hadde fullstendig kontroll mot den 26 år gamle briten.
Ruud spilte godt i det første settet, men på grunn av en litt under pari førsteserve klarte Ruud bare å bryte Norrie sin serve én gang.
Det hadde derimot ingenting å si for ett servebrudd var mer enn nok for Snarøya-gutten som tok åpningsettet 6-3 til slutt.
– Han rusher litt og har ikke den samme timingen på førsteserven som han har hatt tidligere i turneringen, oppsummerte discoverys tennisekspert Øivind Sørvald Ruuds første sett.
Førsteserve-prosenten lå på 53 prosent i det første settet.
Saken fortsatter under videoen.

Lagde show mot Ruud: – Da har vi sett det også

Norrie ga seg ikke

Men i det andre settet fikk Ruud bedre sving på førsteserven sin som var oppe på drøye 60 prosent.
Et tidlig servebrudd fra Ruud, og et sterkt påfølgende servegame av 23-åringen ga han en 3-1-ledelse tidlig.
Det var en tydelig frustrert Norrie ute på hardcourten i Miami. Briten smalt racketen i bakken etter servebruddet mot seg.
Ruud fortsatte storspillet og brøt briten nok en gang. Han hadde dermed muligheten til å serve hjem kampen på stillingen 5-2.
Men Norrie ga seg ikke uten en kamp. Først brøt han nordmannen før han fulgte opp med et blankt servegame og plutselig var stillingen 5-4.
Men Norrie bare utsatte det uunngåelig. Ruud servet hjem kampen og et avansement til kvartfinalen i Miami Open.

Zverev-møte

I kvartfinalen møter Ruud verdensfirer Alexander Zverev. Tyskeren vant sin fjerderundekamp mot australske Thanasi Kokkinakis 6-4, 6-4.
De to har møtt hverandre to ganger tidligere. Begge kampene, som var i Masters 1000-turneringene i Cincinnati og Paris i fjor, har endt i tysk seier.
Etter kampen mot Norrie sa Ruud dette til Discovery om de kommende møtet med den høyreiste tyskeren:
– Han er åpenbart en av verdens beste spillere. Nå har han kanskje ikke hatt den starten på året han skulle ønske, men har selvtillit fra det han gjorde i fjor, sa Ruud.
– Jeg møtte ham i fjor og tapte begge gangene, så vi får håpe alle gode ting er tre. Det blir en tøff kamp, men jeg er klar for utfordringen.
Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 PÅ 23:38
Roland-Garros
Historiske Ruud videre i Roland Garros etter episk femsetter: – Lettelse
28/05/2022 PÅ 19:51