Casper Ruud fortsetter å imponere i Mallorca Championships. Tirsdag tok han sin andre profesjonelle seier på gress mot amerikanske Tennys Sandgren, og sikret seg en plass i en kvartfinale torsdag.
– Casper spiller bra på gress. Han spiller smart og trygt, og har god kontroll over sitt eget servegame. Det er vanskelig å bryte serven hans, som da setter et ekstra press på motstanderen når han selv skal serve, sier Discoverys tennisekspert Øivind Sørvald.
Mallorca Championships
Ruuds overmann til topps på Mallorca
26/06/2021 PÅ 15:29
– Casper sier selv at han er en grusspiller - vil du si at han er det fortsatt?
– Ja, han er en grusspiller. Men jeg tror han har flere ferdigheter enn han er klar over. Dette har sikkert gitt han selvtillit på gress, og det er mye positivt å si om hans to siste kamper, svarer Sørvald.
På motsatt banehalvdel i kvartfinalen så står ikke hvem som helst, men nemlig russiske Daniil Medvedev (25), som er ranket som nummer to i verdensrankingen.

Mulighet for Ruud

– Det er en stor oppgave, men en veldig morsom en og. Det blir spennende å følge med og det er fullt mulig at Casper kan gå seirende ut. Det ser ut til at han har det veldig morsomt nå, med mye overskudd. Casper må ha lagt en god plan for sommeren, mener tenniseksperten.
Medvedev vant tirsdag 64 63 over franske Corentin Moutet.
Sist Ruud og Medvedev møttes var i januar 2020 i ATP Cup. Da tapte Ruud i to sett, og russeren stakk av med seieren etter en jevn kamp.
– Medvedev er sykt god, og kunne vært ranket som nummer en om han hadde vunnet et par til kamper i de siste turneringene. Han har veldig store ferdigheter på serving. Det blir en fin fin kamp, og kan bli en jevn en og som sist da de møttes, mener Sørvald.
– Men Medvedev er heller ikke en utsøkt gress-spiller og spilt lite på det underlaget selv. Han er bedre på de faste dekkene, avslutter Sørvald.
Tidspunkt for kampen på torsdag er enda ikke fastsatt.
Se intervjuet med Casper Ruud etter tirsdagens seier:

– Jeg har fortsatt en lang vei å gå på dette underlaget

Mallorca Championships
Kom med rosende ord i retning Ruud
24/06/2021 PÅ 15:45
Mallorca Championships
Ruud tapte for verdenstoeren: – Han kan bedre enn dette
24/06/2021 PÅ 15:13