Gill Simon - Casper Ruud 0-2 (4-6, 6-7)
I nydelig solskinn møtte Casper Ruud franske Gill Simon på gressunderlaget i Spania. 36-åringen er ranket som nummer 93 i verden, men på gress var det ingen garanti for at Casper Ruud ville stikke av med seieren. Gill Simon har tidligere vært ranket som nummer seks i verden og har alltid trivdes på gress.
Det var et jevnspilt førstesett, der første break ball kom i tiende game på stillingen 5-4 til Casper Ruud. Breakballen gikk til den norske tennisstjernen på stillingen 40-15. Ruud trengte to forsøk, men avgjorde det første settet med en strålende backhand.
Tennis
Ruud klatrer på rankingen etter semifinale-tapet i Roma
I GÅR PÅ 06:53
Casper Ruud fikk en trøblete start på det andre settet. Franske Simon, som ikke hadde en eneste breakball i første sett, fikk plutselig tre stykk etter å ha gått opp i 40-0 på Ruud sin serve.
Se høydepunktene:(Saken fortsetter under videoen)

Høydepunkter: Casper Ruud overbeviste på gress

Franskmannen grep muligheten, og brøt Ruuds første servegame i sett nummer to.
Likevel ble dette uproblematisk for vår mann. Ruud svarte i det neste gamet med å bryte serven til Simon. Dermed stod det likt etter to games i andre sett.
Simon var nære ved å bryte i det niende gamet, men Ruud snudde det etter å ha ligget under 30-40. Dermed gikk det mot tie-break, men det skjedde ikke uten dramatikk.
På stillingen 6-5 servet Simon for å berge tie-breaket, men med kniven på strupen slet franskmannen. Ruud fikk to matchballer, men klarte ikke å utnytte noen av disse. Simon fikk kontroll på servingen igjen, og klarte å tvinge frem et tie-break.
I tie-breaket skaffet nordmannen seg en tidlig ledelse. Ruud fikk tre matchballer, og på den andre sikret han seieren. Dermed tar han sin første profesjonelle seier på gress.
– Jeg føler meg bra. Det er første gang jeg vinner på gress. Det er et underlag jeg ikke har spilt særlig mye på i løpet av karrieren, så hver gang jeg kan vinne en kamp på gress er jeg glad, sier Casper Ruud etter kampen.
Casper Ruud stiller opp på ATP 250-turneringen på Mallorca for å forberede seg til Wimbledon. Turneringen starter 28. juni.
Sett denne?

Ruud med lovord om «læremester» Nadal: – Det perfekte sted å være

Internazionali BNL d'Italia
Djokovic etter seieren: – Jeg overrasket meg selv
15/05/2022 PÅ 16:23
Internazionali BNL d'Italia
Hamrer løs etter marerittstart i finalen
15/05/2022 PÅ 14:45