• Se Casper Ruud i Western & Southern Open fra Cincinnati på discovery+
– Dette er et av årets store høydepunkter i norsk tennis. Kjempegøy å se så utrolig mange jevne kamper med et såpass høyt nivå.
Det sier landslagsansvarlig Fredrik Lovén etter at Discovery tok en prat med han under NM i Frognerparken.
Tennis
Ruud klar for ny turnering – sikter seg inn på ATP-sluttspillet
EN DAG SIDEN
Fra 30. juli til 15. august har det luktet nystekte vafler, kaffe og svette rundt de rødbrune banene i ved Kirkeveien i Oslo. Hele 458 påmeldte spillere har vært i aksjon under NM, fordelt på 20 klasser. Flest påmeldte var det i singelklassen for herrer, der 128 spillere skrev seg opp, mens det i dameklassen var 80 startende.
I tillegg til seniorklassene for begge kjønn, i både single og double, var det også turneringer for U14, U16 og U19.
Saken fortsetter under videoen.

Hyller turneringens «ukjente» helter – Vi hadde ikke klart dette uten dem

Første kongepokal

I søndagens herrefinale i singleturneringen var det Felix Benjamin Nordby fra Holmenkollen Tennisklubb og Herman Hagen Høyenhall fra Ullern Tennisklubb som barket sammen, der førstnevnte til slutt trakk det lengste strået med sifrene 6-3, 7-5.
Høyeraal har vært i norgestoppen i flere år, til tross for at den høyreiste spilleren kun er 19 år gammel. Ullern-gutten var den store favoritten i finalen, men 18 år gamle Nordby dro til med en kruttsterk kamp og vant hele NM-turneringen.
Dermed sikret han seg sin første kongepokal.
På kvinnesiden var det Stavanger-jenta Dorthea Abigel Faa-Hviding som stakk av med kongepokalen. Faa-Hviding var seedet som nummer to i NM, i finalen slo hun ut førsteseedete Astrid Wanja Brune Olsen med sifrene 6-1, 6-2.
I kvartfinalen vant seierskvinnen over Hedda Gurholt etter to strake sett, og i videoen under kan du høre hva de to tenkte før kampen. Saken fortsetter under videoen.

Dramatisk vei til semfinalen for Hedda (19) – kan nå sin første seniorfinale

– Lover godt for framtiden

De to finaleduellantene er to av flere tenniskometer i Norge, og landslagsansvarlig Fredrik Lovén er mektig imponert over det han har fått se i Frognerparken.
– Det har vært utrolig mye fighting på banene gjennom alle de kampene jeg har sett. Veldig mange av de som har kommet langt i NM er unge, så det lover godt for framtiden til norsk tennis, sier Lovén til Discovery.
– Hva har vært din rolle under NM?
– Min rolle har rett og slett vært å jobbe litt som en slags scout (speider). Jeg har prøvd å se på så mange spillere som muligi så mange kamper som mulig. Så gleder jeg meg veldig til å hjelpe spillere til å bli enda bedre utover høsten og videre inn i karrieren, svarer mannen fra landslaget.
Herman Hagen Høyenhall slo ut kvartfinalemotstander Nikolas Tvedt etter en svært spennende tenniskamp. Se video her. Saken fortsetter under videoen.

Storfavoritten kjempet seg videre i NM – møter kjenning i semien

Ruud-effekten

Etter en lang, innholdsrik og glitrende grussesong for Casper Ruud, er vår beste tennisspiller nå godt i gang med turneringene på hardcourt. Mens NM-sluttspillet gikk sin gang i Frognerparken, var Ruud i Canada for å spille ATP 1000 i Toronto.
Snarøya-gutten røk ut i strake sett mot Stefanos Tsitsipas, men allerede torsdag skal Casper Ruud i ilden igjen. Da spiller 22-åringen sin første kamp i Western & Southern Open fra Cincinnati.
  • Se Casper Ruud i Western & Southern Open fra Cincinnati på discovery+
Landslagsansvarlig Fredrik Lovén synes det er vanskelig å svare på om vi har sett «den neste» Casper Ruud under årets utgave av NM, men har merket en oppsving i tennismiljøet etter at Ruud virkelig har inntatt verdensscenen.
– Casper er et unikt eksempel i så måte, men han bidrar absolutt til å gjøre tennis som sport i Norge enda mer populær. Bare det at han har spilt NM tidligere og gått den norske veien, tror jeg betyr veldig mye for mange spillere. Bare det er en stor inspirasjon, for da er det flere som kan kjenne på at de også kan lykkes med dette - og det er flere som kan gå Ruud-veien, forklarer Lovén.
– Det er mange som satser tungt på tennis, og det ser rett og slett veldig bra ut, legger han til.
Sett høydepunktene fra kampen mellom Tsitsipas og Ruud?

Se høydepunktene fra kvartfinalen mellom Tsitsipas og Ruud

Moselle Open
Får en massiv pipekonsert etter oppsiktsvekkende manøver
I GÅR KLOKKEN 20:42
Laver Cup
Ruud tilskuer da verdenslaget vant Laver Cup for første gang: – Litt spesielt
I GÅR KLOKKEN 17:07