Tirsdag avslørte Federer til det sveitsiske nyhetsbyrået SDA at han hadde planer om å avsluttet karrieren med en doublekamp i Laver Cup.
På pressekonfeansen onsdag fikk den sveitsiske tennislegenden spørsmål om hvordan han hadde tenkt til å løse dette.
Laver Cup
Ruud tilskuer da verdenslaget vant Laver Cup for første gang: – Litt spesielt
25/09/2022 KLOKKEN 17:07
I Laver Cup er det nemlig en regel om at hver spiller skal spille en singlekamp i løpet av de to første dagene, men det har ikke Federer noen plan om.
– Det var min bekymring også inn i turneringen. Dette er en ATP-turnering jeg ikke ønsker å tulle med, innledet 41-åringen.
– Samtidig kjenner jeg mine begrensninger. Derfor spurte jeg Björn (Borg) om det var greit at jeg kun spilte en doublekamp. Jeg regner med at den må være fredag kveld, og så må Matteo (Berrettini) komme inn for meg på lørdag, fortsatte han.
Berrettini er Europa-lagets reservespiller, og vil dermed ta over for Federer på lik linje som om han måtte ha vært nødt til å trekke seg med en skade.
Sveitseren har sørget for at alle parter har godkjent avgjørelsen om at han sier seg ferdigspilt etter fredagens double.
– Björn sa at det selvfølgelig var greit. Han snakket med John (McEnroe) om det, og de spurte turneringsledelsen som sa at det gikk helt fint. Nå er jeg her for å forberede meg til en siste doublekamp. Vi får se hvem det blir med. Jeg er åpenbart nervøs, for jeg har ikke spilt på lenge, men jeg håper å være noenlunde klar, forklarte Federer.
Den 41 år gamle sveitseren har slitt med skader de siste årene, men kan se tilbake på en fantastisk karriere. Federer endte med 20 Grand Slam-titler. Kun Rafael Nadal og Novak Djokovic har tatt flere.

Vil ha med seg erkerivalen

Det er enda ikke bekreftet hvem Roger Federer kommer til å spille med i siste kamp, men på spørsmål om han kunne tenkt seg å avslutte på lag med sin argeste konkurrent gjennom karrieren, Rafael Nadal, var sveitseren klokkeklar:
– Selvfølgelig. Ingen tvil. Jeg tror det ville vært en unik situasjon.
– Vi har konkurrert mot hverandre i lang tid, men vi har alltid hatt gjensidig respekt for hverandre. Familiene og trenerteamene våre har alltid kommet godt overens. At vi har et så godt forhold etter å ha konkurrert gjennom nærmest hele karrieren, tror jeg er en flott beskjed til alle som driver med sport der ute, fortsatte Federer.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Klar for Laver Cup for andre år på rad: – I fjor var det nervepirrende

Kommer til å savne fansen

41-åringen er blant tidenes mest meritterte tennisspillere, og han har vært i verdenstoppen i over 20 år. Han har vunnet 103 ATP-singeltitler, inkludert 28 Masters-titler og seks ATP-sluttspill, og tok sin første ATP-tittel tilbake i 2001.
Sveitseren debuterte på touren i 1998 og ble verdensener for første gang i 2004. Der ble han værende i fire år, før han ble dyttet av tronen i 2008 av nevnte Rafael Nadal.
Nå som det nærmer seg karrierestopp, er han klar på at det er deler av sporten han nå er glad for at han slipper i hverdagen.
– Tingene du vil savne, er du glad for at du slipper å gjøre igjen. Jeg elsker å knyte skoene mine, gjøre meg klar, ta på bandanaen, se i speilet og si «er vi klare for det her?». Uansett hvor mye jeg elsker det, er jeg glad for at jeg slipper å gå gjennom det igjen, sa Federer.
– Klumpene jeg får i magen, vente hele dagen, spise frokost mens jeg tenker på kampen 15 timer senere på kvelden … Det er gøy, men det er treige dager. Tennisspillere venter mye, utdypte sveitseren.
Men det som utelukkende blir et stort savn for Roger Federer, er støtten fra supporterne.
– Det er mange ting jeg kommer til å savne, men fansen er i sentrum av alt. Jeg levde under koronatiden, som vi alle gjorde, og det var ikke gøy. Jeg likte det ikke. Hvis vi aldri hadde hatt fans, hadde det tatt bort 80 prosent av følelsene mine.
Sett denne?

Her klikker det fullstendig for Kyrgios

Laver Cup
Verdenslaget skapte spenning – fortsatt uvisst om Ruud spiller søndag
25/09/2022 KLOKKEN 13:17
Laver Cup
Ruud satt opp under avslutningsdagen av Laver Cup – se fullt oppsett her
25/09/2022 KLOKKEN 08:33