Før søndagens avslutningsdag under Laver Cup ledet Team Europa 8-4 over Team World, og trengte derfor bare å vinne to av de fire siste kampene for å stikke av med seieren i turneringen.
Slik skulle det ikke gå, da verdenslaget med med John McEnroe som kaptein vant søndagens tre første kamper. Det betyr at Team World vinner turneringen for første gang, etter at Frances Tiafoe slo Stefanos Tsitsipas i den avgjørende tredjekampen.
Laver Cup
Verdenslaget skapte spenning – fortsatt uvisst om Ruud spiller søndag
25/09/2022 KLOKKEN 13:17
Tsitsipas kom definitivt best i gang. Første settet endte 6-1 til grekeren, som virket å ha grei kontroll på Tiafoe. Det andre settet hentet Tiafoe på tiebreak med sifrene 13-11, før kampen gikk til super-tiebreak. Da er det første spiller til ti poeng, og Tiafoe klarte 10-7 mot Tsitsipas. Med det vant verdenslaget Laver Cup for første gang, til full jubel fra Tiafoe og lagkameratene.
– Det er utrolig. Kapteinen vår sa at vi trengte å vinne i år, og vi har snakket om det hele uken at dette er vårt år. Vi gjorde det sammen, og vi kommer til å feire stort i kveld, sa Tiafoe til arrangøren etter seieren.

Doubleseier

Jack Sock og Felix Auger-Aliassime slo Matteo Berrettini og Andy Murray i double i søndagens første kamp, i en kamp som også ble avgjort på super-tiebreak.
I det andre oppgjøret vant Felix Auger-Aliassime over Novak Djokovic, noe som ga matchball til verdenslaget. Den matchballen utnyttet nevnte Tiafoe til det fulle, og avgjorde turneringen til fordel verdenslaget.
Søndag ble det delt ut tre poeng per seier, i motsetning til enkle poeng første dagen, og doble poeng lørdag.

Ingen Ruud

Verdenslagets triumf i årets Laver Cup, skjer uten at Casper Ruud fikk prøvd seg på banen søndag.
Nordmannen var nemlig satt opp til siste kamp mot amerikaneren Taylor Fritz, og sto derfor i fare for at turneringen allerede var avgjort før kampen, noe som ble et faktum da Tiafoe slo Tsitsipas i den avgjørende kampen.
– Litt spesielt. Jeg tar det som om jeg skal spille siste kamp og prøve å avgjøre det for Team Europa, sa Ruud til NTB.
– Vi håpet selvfølgelig å vinne de to første kampene og avgjøre det der, men da var det litt stang ut.

– Fantastisk er en underdrivelse

Tennisikonene Björn Borg og John McEnroe har siden turneringens oppstart i 2017 vært kapteiner for hvert sitt lag.
– Fantastisk er en underdrivelse nå. Det er en fantastisk gruppe med unge spillere. Jeg trengte ikke å fyre dem opp så mye. Vi hadde tapt de fire første (turneringene) og vi var lei av å tape. Felix spilte fantastisk, sa McEnroe etter at verdenslagets seier var et faktum.
Laver Cup
Ruud satt opp under avslutningsdagen av Laver Cup – se fullt oppsett her
25/09/2022 KLOKKEN 08:33
Laver Cup
Nadal trekker seg fra Laver Cup
24/09/2022 KLOKKEN 11:55