• Se Casper Ruud mot Denis Shapovalov rundt kl 15.00 i morgen på discovery+
Rafael Nadal - Denis Shapovalov 6-1, 5-7, 2-6
Etter at Casper Ruud tok seg enkelt og greit videre mot Jenson Brooksby tidligere i kveld, var det opp til den ubestridte kongen av grus, Rafael Nadal, dersom det skulle bli en drømmeduell mellom Ruud og spanjolen i kvartfinalen.
Internazionali BNL d'Italia
Djokovic etter seieren: – Jeg overrasket meg selv
15/05/2022 PÅ 16:23
Nadal måtte slå den 13. seedede canadieren Denis Shapovalov i sin tredjerunde-kamp skulle drømmeduellen bli en virkelighet.
Det så ut til å bli rimelig grei skuring for Nadal etter han vant åpningssettet overbevisende 6-1.
Shapovalov slo derimot sterkt tilbake i sett nummer to. Han tok det andre settet 7-5 og det hele skulle avgjøres i et tredje sett.
Der var den canadiske spilleren overlegen mot verdensfireren, som til slutt vant 6-2.

Avviser ny skade

Man kunne tydelig se at den spanske veteranen slet med en form for en skade i det siste settet.
– Det var en Rafa som ikke var 100 % i det siste settet. Vi så at han ikke hadde det noe spesielt godt, jeg synes nesten synd på han utpå her. Jeg er også litt spent på hvordan han lader opp til Roland Garros etter hva som har skjedd her, sa kommentator Christer Francke etter kampen.
Etter kampen aviste Nadal på pressekonferansen at han slet med noen skade.
– Jeg ble ikke skadet. Jeg er en spiller som lever med skader hele tiden. Det er ikke noe nytt. Det er noe jeg må leve med og som varierer fra dag til dag og det er vanskelig å akspetere den situasjon og det kan være frustrerende, sier en skuffet Nadal på prssekonferansen.
Det blir dermed ikke noe drømmeduell mellom Ruud og Nadal i kvartfinalen i Roma. Det blir i stedet Shapovalov som blir Ruud motstander i kvartfinalen.
– Det var en veldig god kamp av Denis, men vi hadde jo litt lyst på den Rafa-kampen. Samtidig så blir det en veldig spennenden kamp i morgen mllom Shapovalov og Casper også. Casper har slått Denis tidliger, så får vi se da om det er enda større sjansje for å gå til en enda en ny semifinale her i Italia, sa discoveryekspert Øivind Sørvald etter kampen.
Shapovalov og Ruud har møttest ved én annledning tidligere. Det var i finalen i ATP 250-turneringen i Geneve i fjor, da vant Ruud 7-6(6), 6-4.
Internazionali BNL d'Italia
Hamrer løs etter marerittstart i finalen
15/05/2022 PÅ 14:45
Internazionali BNL d'Italia
Klar for finale etter snuoperasjon – kan møte Ruud
14/05/2022 PÅ 15:15