Populære sporter
All sport
Vis alt

Drømmeduellen mot Nadal lever for Ruud – beseiret Brooksby i 3. runde i Roma

Joakim Opphus

Oppdatert 13/05/2022 klokken 09:40 GMT+2

Casper Ruud hadde få problemer med å ta seg forbi amerikanske Jenson Brooksby i den tredje runden i Masters 1000-turneringen i Roma. Nordmannen er klar for kvartfinalen i turneringen. Der kan Rafael Nadal bli hans neste motstander.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Saken oppdateres!
Casper Ruud - Jenson Brooksby 6-3, 6-4
Et mulig møte med Rafael Nadal i kvartfinalen lå i potten for vinneren av tredje runde-oppgjøret mellom Casper Ruud og Jenson Brooksby i Masters 1000-turneringen i Roma.
Ruud kom inn i kampen mot amerikaneren, som er ranket som 38 i verden, som storfavoritt.
Nordmannen innfridde og tok seg enkelt og greit forbi amerikaneren i to strake sett med sifrene 6-3, 6-4.
– Planen var veldig god fra Christian og Casper sin del, med trygge slag i midten og være tålmodig og ikke spille med for mye risiko. Det fungerte veldig bra. Vi satt litt med den følelsen hele veien av dette ville gå, oppsummerte discoverys tennisekspert Øivind Sørvald etter kampen.
Hvis Nadal slår canadiske Denis Shapovalov i sin tredjerunde-kamp vil det bli et møte med sitt idol og tennisforbilde i kvartfinalen for Ruud.
Den kampen spilles i kveld ca. kl 20.00, og den kampen kan du se på discovery+.

– Mer å gå på

Ruud hadde en god mulighet til å bryte Brooksby på 2-1, men amerikaneren klarte med litt hell å holde nordmenn unna.
Men i det sjette gamet klarte Ruud å knekke serven til 21-åringen fra Sacramento, og gikk opp til 4-2. Han forsvarte sin egen serv i det påfølgende gamet og gikk til 5-2.
Ruud slet litt med å serve hjem settet på 5-3, men kunne til slutt innkassere åpningssettet etter en strålende duell på det avgjørende poenget.
– Han finter ut motstanderen sin her etter en lang duell. Han tar det åpningssettet, men han har mer å gå på Casper, så jeg tror det andre settet lett kan bli et enklere sett, konkluderte kommentator Christer Francke etter sett nummer en var sikret for Ruud.
Det skulle ikke bli noe lettere for Ruud i sett nummer to.
Snarøya-mannen brøt Brooksbys serve allerede i det tredje gamet, før han økte til 3-1 i hans servegame.
– Jeg vet ikke helt hva Brooksby skal finne på. Han har ikke så mye å komme med rett og slett mot Casper, sa Francke etter nordmannen gikk opp til 3-1.
Men Brooksby kloret seg fast i kampen og klarte å hindre Ruud fra å ta flere servebrudd. Men det ene servebruddet til nordmannen var nok til å sikre kvartfinalenplassen i Roma.
Han servet hjem sett-seieren til 6-4 og kampen i to strake sett.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame