• Se Casper Ruud mot Jenson Brooksby torsdag fra cirka kl. 17:00 på discovery+!
Casper Ruud var rangert som nummer 143 på ATP-rankingen da han for første gang satt sin fot innenfor Rafael Nadals eget akademi i Manacor på Mallorca i 2018. Rafa Nadal Academy har vært en viktig faktor for Ruuds enorme rankingklatring de siste årene, der han i skrivende stund er nummer ti – i underkant av fire år etter han startet på akademiet.
Snarøya-gutten, som har har rukket å bli 23 år gammel, har flere ganger uttalt at Rafael Nadal (35) er et av hans største idoler på tennisbanen.
Internazionali BNL d'Italia
Djokovic etter seieren: – Jeg overrasket meg selv
15/05/2022 PÅ 16:23
– Nadal er en spiller jeg har sett opp til i mange år, og som jeg lenge har brukt som målestokk, sa Casper Ruud i et intervju med ATP i fjor høst.
De to har trent med hverandre flere ganger, men aldri møttes i en tellende kamp.
Men det kan skje allerede om få dager i Masters 1000-turneringen i Roma.
(Artikkelen fortsetter under):

Ruud før møtet med Brooksby: – Forberedt på en tøff kamp

– Historisk

For om Casper Ruud skulle vinne over Jenson Brooksby (38) og Rafael Nadal oppskriftmessig skulle slå canadiske Denis Shapovalov, blir det et møte med idolet for vår mann fra Snarøya.
Vinneren i den kvartfinalen møter Novak Djokovic i semien.
– Casper har en tøff trekning, med et stort hinder allerede i den første kampen i Botic van de Zandschulp. Nå tok Casper nederlenderen, og neste store test kommer nå i kvartfinalen, sier Discoverys tenniskommentator Christer Francke, som med det insinuerer at kampen mot Brooksby burde bli grei skuring for nordmannen.
– Det er et historisk sus over kampen mellom Nadal og Ruud. Veldig gøy for Ruud om han endelig får en kamp mot sitt store idol, legger Francke til.
Saken fortsetter under videoen.

Ruud dagen etter den forløsende seieren: – Han har vært irriterende god

Spår jevn kamp

Selv om Ruud ikke har hatt den beste våren på tennisbanen, tror kommentoren at Ruud kan ha gode sjanser mot den tidligere verdenseneren.
– Det er ikke umulig for Casper å slå Nadal. Det kan fort bli en jevn kamp. Nadal vet hvor god Casper er, så de har ingen hemmeligheter de kan bruke mot hverandre, understreker Francke.
Men den mulige kampen mot Nadal må tas med et stort forbehold om at de to grusspesialistene tar seg videre fra 3. runde.
  • Casper Ruuds kamp mot Jenson Brooksby ser du torsdag fra cirka kl. 17:00 på discovery+
Onsdag tok Nadal seg komfortabelt videre mot amerikanske John Isner, og etter kampen var spanjolen tydelig på at han fortsatt har litt å gå på.
– Jeg er nødt til å spille bedre enn det jeg gjorde i dag, men etter å ha vært ute av spill en god stund, så er det å få en ny seier godt nok. Nå har jeg nok en gang sjansen til å spille mot en av verdens beste spillere, sa Nadal til ATP etter kampen og siktet til Denis Shapovalov.
Se intervjuet med Nadal her.

Nadal enkelt videre: – Fortsatt mer å gå på

Internazionali BNL d'Italia
Hamrer løs etter marerittstart i finalen
15/05/2022 PÅ 14:45
Internazionali BNL d'Italia
Klar for finale etter snuoperasjon – kan møte Ruud
14/05/2022 PÅ 15:15