• Se Casper Ruud mot Denis Shapovalov i kvartfinalen i Roma fra ca. kl. 16.00 på discovery+
– Jeg er ikke skadet, jeg er en spiller som lever med en skade.
Slik innledet Rafael Nadal sin pressekonferanse etter tapet mot canadiske Denis Shapovalov i den tredje runden av Masters 1000-turneringen i Roma.
Internazionali BNL d'Italia
Djokovic etter seieren: – Jeg overrasket meg selv
15/05/2022 PÅ 16:23
Nadal så ut til å slite med en form for skade i det siste settet i matchen og skar tydelige grimaser.
Etter kampen avviste han at det var noe ny skade som preget han.
Et langt tennisliv er i ferd med å innhente den 35 år gamle spanjolen som innrømmer at skadene har preget hans hverdag i en god stund.
– Skadene er noe som bare er der. Hverdagen min er vanskelig, for å være ærlig. Jeg prøver hardt, selv om kroppen er som den er, sier han.
Han forteller at skadesituasjonen er frustrende.
– Jeg prøver å akseptere situasjonen, men det er frustrerende. Det er mange dager hvor jeg ikke kan trene slik jeg ønsker, forteller Nadal på pressekonferansen.

En æra som er over?

For norske tennisfans var det et håp om å endelig få et møte mellom Casper Ruud og hans idol i turneringen i Roma, men heller ikke nå ville skjebnen det slik.
Nå begynner tiden for et møte mellom de to å renne ut, med tanke på spanjolens skadehistorikk.
Discoverys tenniskommentator Svein-Espen Lindås Olsen tror tanken om å legge opp har slått Nadal allerede.
– Han har snakket litt om livskvalitet. Han sier jo av og til at han ikke klarer å gå skikkelig på fritiden. Spørsmålet er: «Hvor lenge skal han pushe det?» Er det sånn at han får varige mén av dette så tror jeg at han allerede nå har begynt å tenke litt på at det er på tide å stoppe.
– Noen snakker om at han kanskje gir seg etter Roland Garros i år. Jeg tror det er litt tidlig, men jeg tror vi nærmer oss slutten på den karrieren.
Nadal står med imponerende 13 seiere på 17 deltakelser i den eneste Grand slam turneringen på grus. Han står igjen med en ellevill 97,2 prosent seiersrate i turneringen.
Han har vunnet 105 kamper og kun tapt tre. I 2016 måtte han trekke seg med en skade.
Nadal har sammen med Roger Federer og Novak Djokovic dominert tennissporten de to siste tiårene. Til sammen har trioen vunnet utrolige 61(!) av de siste 74 Grand Slam-turneringene som har blitt arrangert.
Nå begynner alle tre å nærme seg slutten på karrieren, spesielt Nadal og Federer.
Sveitsiske Federer har ikke spilt en turnering siden Wimbledon i fjor sommer. Han har nylig sagt seg klar for å spille ATP 500-turneringen i Basel i oktober. Det høres ut som en slag avskjed for Federer mener Lindås Olsen.
Har du fått med deg denne?

Fyrer løs mot publikum: – Hold kjeft, for f***

Internazionali BNL d'Italia
Hamrer løs etter marerittstart i finalen
15/05/2022 PÅ 14:45
Internazionali BNL d'Italia
Klar for finale etter snuoperasjon – kan møte Ruud
14/05/2022 PÅ 15:15