• Se Ruud i semifinalen mot Djokovic i Masters Roma på Dplay og Eurosport Norge fra kl. 13.45. Sikre deg tilgang her!
Det norske tennisesset fikk lørdag sin søte revansje mot Matteo Berrettini, italieneren som slo ham ut av US Open i 3. runde for to uker siden.
Ruud avanserte til semifinale etter et heseblesende oppgjør avgjort i tiebreak, og litt senere på ettermiddagen ble det klart at søndagens motstander heter Djokovic. Serberen troner øverst på herrenes verdensranking og har spilt inn 1,3 milliarder kroner i ATP-premiepenger.
Gonet Geneva Open
Ruud forsvarte tittelen etter thriller-avslutning: – En av de sykeste kampen jeg har spilt
I GÅR PÅ 16:11
– Det er disse alle største kampene man drømmer om. Det å få lov til å spille mot nr. 1 i verden er unikt og veldig stort, sier nordmannen til NTB og fortsetter.
– Djokovic er en av tidenes største tennisspillere, så dette blir min største utfordring hittil i karrieren. Men jeg får bare prøve å senke skuldrene. Jeg har kommet til semifinalen som er et nytt steg for meg og ikke noe jeg har opplevd før. Jeg skal prøve å nyte det, men samtidig være så grådig jeg kan og spille en god match.

Favorittunderlaget

Ruud påpeker videre hvordan det mentale vil spille en stor rolle i morgendagens storoppgjør.
– Når man møter noen som ham, må man være forberedt på alt. Han har knapt svakheter. Da må man forberede seg godt, og se hvor mulighetene og åpningene i spillet ligger. Jeg må være skjerpet, og antakeligvis så god som jeg aldri har vært før, erkjenner han.
Men en viktig detalj taler til hans fordel. Kampene i Roma spilles nemlig på favorittunderlaget.
– Jeg er takknemlig for at kampen spilles på grus og ikke på «hardcourt». Der er han i hvert fall ekstremt god. Jeg sier ikke at han er dårlig på grus, men er bare veldig glad det er grus kampen spilles på, sier den norske 21-åringen.
  • Se Ruud i semifinalen mot Djokovic i Masters Roma på Dplay og Eurosport Norge fra kl. 13.45. Sikre deg tilgang her!
(©NTB)

Stolt etter kvartfinale-thrilleren: – Det er dette man jobber for!

Gonet Geneva Open
Ruud ett skritt nærmere tittelforsvar – møter 211 cm høy amerikaner i semifinalen
19/05/2022 PÅ 15:17
Internazionali BNL d'Italia
Dette sier ekspertene før Ruuds Djokovic-møte: – Han har ingenting å tape
14/05/2022 PÅ 12:00