Populære sporter
All sport
Vis alt

Ukjent ungarer sjokkerte verdenstoeren: – Kjempeskrell!

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 15/05/2023 klokken 15:32 GMT+2

Carlos Alcaraz røk ut av Masters 1000-turneringen i Roma mot en kvalifiseringsspiller fra Ungarn.

Carlos Alcaraz

Foto: Getty Images

Carlos Alcaraz - Fabian Marozsan 0-2 (3-6, 6-7)
Fabian Marozsan. Ringer det noen bjeller?
Vel, det er ikke så rart om det ungarske navnet ikke sier deg altfor mye.
Men det kan fort feste seg etter dagens kamp.
Marozsan, som først og fremst spiller challenger-turneringer, slo mandag ut ingen ringere enn verdenstoer Carlos Alcaraz i den tredje runden av Italian Open.
– Det er en kjempeskrell! utbrøt Discoverys tenniskommentator Christer Francke da kampen var avgjort.

Sjokk

Ungareren har tatt seg hele veien fra kvalifiseringen til nå å være klar for åttedelsfinalen i Masters 1000-turneringen etter å ha slått Alcaraz i strake sett.
Han åpnet knallsterkt i det første settet og fikk tidlig et brudd på den spanske stjernen. Marozsan lot seg heller ikke stresse på egen serve, og han kunne trygt kontrollere inn første sett med 6-3.
I andre sett ble det jevnere. Igjen klarte ungareren å få et tidlig break, men denne gangen skulle Alcaraz komme seg tilbake etter at han brøt tilbake.
Andre sett skulle avgjøres i et tiebreak, men heller ikke der tok nervene overhånd. Marozsan var sterkest i det avgjørende tiebreaket. 23-åringen sikret seieren med 7-4.

Ukjent

Det er vanskelig å se for seg at Marozsan nå er klar for en åttedelsfinale i Roma. Forrige ATP-turnering han spilte var 250-turneringen i Banja Luka. Der røk han i første kvalifiseringsrunde mot Abdullah Shelbayh fra Jordan.
Men så fort kan det altså snu. Ungareren, som er ranket som nummer 135 i verden, har imponert stort så langt i den italienske hovedstaden.
Selv om seieren over Alcaraz uten tvil er den største skalpen, har han imponert med seire over franske Corentin Moutet og tsjekkiske Jiri Lehecka.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame