Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud raknet i superduellen mot Rune etter «vill tennis»: – Full kollaps

Kristian Hennie

Oppdatert 20/05/2023 klokken 17:02 GMT+2

Lørdag formiddag var det duket for nordisk duell mellom Casper Ruud og danske Holger Rune i semifinalen i Italia Open. Det startet bra, men nordmannen raknet mot slutten på grusen i Roma.

Se høydepunktene fra duellen mot Rune

Casper Ruud - Holger Rune 1-2 (7-6, 4-6, 2-6)
Ruud og Rune hadde ikke møtt hverandre siden Roland-Garros i fjor sommer. Den gangen vant nordmannen med settsifrene 6-1, 4-6, 7-6, 6-3.
Det var også Ruuds fjerde seier på fire kamper mot den danske 20-åringen.
På rødgrusen i Roma lørdag formiddag ble det en svært jevn batalje, men det danske stjerneskuddet ble for sterk for Ruud og vant etter omtrent tre timer på grusen i Roma.
Søndag spilles finalen i Masters 1000-turneringen, hvor dansken møter vinneren av Daniil Medvedev og Stefanos Tsitsipas.

– Vill tennis

De to stjernespillerne fulgte hverandre tett fra start i det første settet, og etter etter langt andre game og 20 minutter på grusen i Roma servet nordmannen seg opp til 2-1.
– Fantastisk serving igjen. Det er Rune som sliter mest, utbrøt Discovery-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen da Ruud tok tredje game.
Ruud hadde muligheten til å bryte dansken på stillingen 3-2, men 20-åringen viste hvorfor han er rangert som nummer syv i verden og hentet seg inn på eksemplarisk vis.
– Det er vanvittig godt gjort av Holger. Fem strake poeng og holder seg inne i dette første settet. Dette er vill tennis, en semifinale verdig, sa Lindås Olsen på 3-3 i første sett.
Ingen av spillerne hadde maktet å bryte hverandre da Rune utliknet til 5-5 i det første settet.
Sett denne? Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Ruud-poeng hylles av kommentatoren: – Det er rått

24-åringen fra Snarøya fortsatte med de gode servene sine og gikk opp til 6-5 etter omtrent en time på rødgrusen i Italia, før Rune igjen svarte og det første settet gikk til tiebreak.
Der var det ingen tvil, og Ruud vant tiebreaket på overlegent vis 7-2.
– Ruud spiller fantastisk god tennis, utbrøt kommentator Lindås Olsen underveis i tiebreaket.

Rune slo tilbake

Det andre settet fortsatte på samme vis som det første. Ruud og Rune presterte godt på egne server, og etter fire games sto det 2-2.
Så viste nordmannen at han virkelig er på vei opp etter en trå sesongstart. Nordmannen gikk opp til 3-2 da han brøt Rune, og tok virkelig initiativet andre sett.
Etter dette måtte dansken få medisinsk behandling, da det så ut til at han slet med den høyre skulderen sin, men han kom seg raskt utpå grusen igjen.
På stillingen 4-3 favør Ruud var det den danske 20-åringen sin tur til å vise klasse, da han brøt tilbake til 4-4. I påfølgende game, som varte i nesten ti minutter, gikk Rune opp til 5-4.
Det ble også fire strake games på Rune, som vant det andre settet 6-4 på imponerende vis.
– Han ser veldig fort hvor motstanderen slår ballen og lurer Casper et par ganger, sa analysemannen i Team Ruud, Øivind Sørvald, i studio før tredje og avgjørende sett.

Raknet i siste sett

I tredje og avgjørende sett startet både Ruud og Rune med å vinne sine første games blankt, men dansken gikk så opp til 2-1 på egen serve og da begynte Ruud å slite utpå grusen.
– Det er strålende. For et forehand-slag det der er. Når de går inn så ser det vakkert ut, sa kommentator Lindås Olsen da Rune tok ledelsen i sett tre.
– Nå roter du det litt til her unge Ruud, utbrøt samme mann da Rune brøt til 3-1 i fjerde game.
For det ville seg virkelig ikke innledningsvis i det avgjørende settet, og det danske stjerneskuddet gikk opp til 4-1 på egen serve.
Vår mann svarte derimot og vant på egen serve til 4-2, før Rune igjen viste sin klasse og servet inn til 5-2.
– Full kollaps. Han har mistet rytmen fullstendig, utbrøt kommentator Lindås Olsen om Ruuds spill i det tredje settet.
Rune brøt Ruud til slutt også, og vant tredje sett med sifrene 6-2. Dermed møter dansken vinneren av Tsitsipas og Medvedev i finalen av Masters 1000-turneringen søndag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame