Populære sporter
All sport
Vis alt

Casper Ruud slet seg videre etter drømmestart: – Viser styrke

Mats Wexel Wexelsen

Oppdatert 22/05/2023 klokken 13:44 GMT+2

Alexander Bublik gav nordmannen kamp på grusen i Roma, men måtte gi tapt til slutt.

Ruud etter «berg-og-dal-bane-kampen»: – Det var deilig

  • Følg Casper Ruud og resten av tenniseliten i Masters 1000-turneringen i Roma denne uken på Eurosport.no og discovery+.
Casper Ruud - Alexander Bublik 2-1 (6-1, 4-6, 7-6)
Søndag kveld møtte Casper Ruud Alexander Bublik på grusen i Roma. Etter en maktdemonstrasjon i første sett utviklet kampen seg til en spennende tre-settsthriller som måtte avgjøres i tiebreak.
Der viste Ruud høy klasse og gjorde et perfekt tiebreak og vant 7-0 og gikk videre til fjerde runde av Masters 1000-turneringen i Roma.
– Dette ble en berg-og-dal-bane match. Det startet fantastisk for min del, men han hever nivået sitt. Jeg er veldig fornøyd med å avslutte på et så godt nivå og vinne det tie-breaket 7-0, sier Casper Ruud til Discovery etter kampen.
– Han viser styrke i dag, poengterer Discovery-kommentator Ola Bentzen etter kampen.
Se Alexander Bublik gå løs på grusen. Saken fortsetter under videoen:
picture

Her går det en kule varmt for Bublik

Drømmestart

Før dagens kamp hadde Casper Ruud møtt mannen fra Kasakstan fem ganger. Det hadde resultert i fire seire og ett tap.
Det så ut som Casper Ruud raskt skulle legge til på den seiersstatistikken da han gjorde kort prosess og slo kasakstaneren 6-1 i første sett.
– Alt har gått på skinner i åpningssettet, sier Ola Bentzen.
Det ble jevnere i andre sett hvor Bublik hevet spillet sitt, men Casper viste høy klasse da han reddet Bubliks første break-mulighet.
– Den er rå, han stempler den helt ned i hjørnet og redder en breakball der, sier Bentzen.
Men han klarte ikke stå imot da kasakstaneren tok vare på den neste break-muligheten sin og med det vant han det andre settet 6-4.
– Han tar initiativ og spiller smartere og Casper lar seg påvirke, sier Discovery-ekspert Øivind Sørvald i studio.
I tredje og siste sett fulgte de hverandre hele veien inn, hvor Casper Ruud viste seg overlegen da hant vant tiebreaket hele 7-0.

– tøff atmosfære

Casper Ruud hyllet atmosfæren som møtte han på den historiske grusbanen Pletrangeli.
– Det er en av de mest historiske banene vi har her. Det var en morsom atmosfære, men det var også tøft til tider - de roper jo mer på Bublik enn meg. Publikum roper og hoyer, og den italianske fansen viser at de har «passion», sier Ruud.
Nordmannen har røket ut i tredje runde hele fire ganger denne sesongen - det ble en kjapp exit i Indian Wells, Miami, Monte-Carlo og Barcrelona. Men søndagens seier betyr at han nå møter serbiske Laslo Djere i fjerde runde av Masters 1000-turneringen.
– Det blir en ny tøff match. Det blir nok en match med litt mer spill, noe som passer meg bra. Men det er en farlig spiller når han er på, sier Ruud om hans neste motstander.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame