Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud om Runes utbrudd: – I min verden ikke helt nødvendig

Oppdatert 19/05/2023 klokken 19:57 GMT+2

Holger Rune har hisset seg kraftig opp i enkelte situasjoner og latt både racketer, publikum og dommere få gjennomgå. Casper Ruud er klar i talen om hva han synes.

Holger Rune og Casper Ruud «takker» for kampen etter fjorårets kvartfinale i Roland-Garros.

Foto: Getty Images

Det er nemlig ingen skjult hemmelighet at Casper Ruud og Holger Rune ikke er bestevenner. Kamphanene møttes til dyst i Roland-Garros i fjor, der Ruud gikk seirende ut med 3-1 i sett, men det var nok det som skjedde etter kampen som folk husker best.
De to har møttes fire ganger, Ruud har vunnet alle fire og står med 9-1 i antall sett mot dansken.
Nå møtes de to igjen, denne gang i semifinalen av Italian Open, også kalt Internazionali BNL d'Italia, hvis man er glad i sponsornavn. Rune har imponert i turneringen ved å ta seg til semifinale etter seier over blant annet Novak Djokovic, som han slo 2-1 i sett i kvartfinalen. Da fyrte Rune seg opp mot dommeren underveis i kampen:
picture

Her klikker Holger Rune på dommeren

– Det skjer med alle

I et intervju med Discovery i forkant av oppgjøret mot Rune snakket Ruud blant annet om at han har fått med seg de mange hendelsene der Rune har vært i fokus.
– Du vil heller se at motstanderen er frustrert enn ikke, så det kan jo gi en liten fordel. Men du har også spillere som klarer å fyre seg opp og spille bedre. Noen mennesker er mer følelsesladet enn andre. Jeg kan bli irritert, sinna og hissig selv, men jeg prøver å ikke la det går for langt slik at det går utover tennisen, sier Ruud og fortsetter:
– Det virker som om Holger klarer det helt fint også, selv om det noen ganger kommer noen utbrudd. Men det skjer med alle.
Et av disse såkalte utbruddene skjedde blant annet da de to møttes i kvartfinalen på grusen i Paris i fjor:
picture

Her kaster Ruuds motstander ut moren sin fra stadion

Ikke nødvendig

Ruud mener det virker som dansken har blitt bedre på å takle frustrasjonen og utbruddene, men han er likevel tydelig på at han ikke synes det er «nødvendig» å agere slik som Rune gjør til tider.
– Jeg tror ikke det har kostet ham noe den siste tiden. Det virker som han jobber med det og blir flinkere.Vi har alle et ekstremt stort konkurranseinnstinkt, så når man ikke får det til, blir man sint.
– Da er det enten racketen, som er det nærmeste du har og det er fort gjort å hive den avgårde, eller dommeren, som på en måte er den eneste personen på banen man kan få litt utbrudd mot, selv om man kanskje ikke mener det personlig. Han blir det ene offeret man kan bli sinna på. Det er flere som sinna på både racketen og dommerne. Det er jo ikke ulovlig, men det er i min verden ikke helt nødvending.
– Du har møtt Rune før, hva slags versjon forventer du å møte på lørdag?
– Jeg forventer en energisk og bedre spiller enn det jeg møtte sist. Jeg er selv en bedre spiller og det forventer jeg at han også er. Han har hatt noen fantastiske resultater de siste månedene med seier i en av de aller største turneringen på tampen av fjorårets sesong (Paris Masters, journ.anm). Han var i finalen i Monte-Carlo i år og har virkelig klart å få det til i store kamper på store arenaer. Det blir en tøff kamp, vi har møttes fire ganger og hver gang vi har spilt har han sett bedre og bedre ut.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Ruud med ellevillt «dropshot»: – Oi, oi, oi!

– Ingen sure miner

På spørsmål om forholdet til dansken utenfor banen, svarer Ruud:
– Vi hadde en liten prat under Wimbledon, etter Roland-Garros i fjor, da vi møttes. Kampen har vi vel egentlig lagt bak oss, så det er ingen sure miner om det nå. Vi hilser når vi ser hverandre, men vi sender ikke akkurat julekort til hverandre. Noen vil man alltid komme litt bedre overens med enn andre, men jeg sender ikke julekort til noen andre spillere heller. Jeg er jo litt den typen at jeg har ikke et veldig stort behov for å ha alt for mange gode venner på touren.
Samtidig hyller han dansken, som har vært meget god de siste månedene.
– Det er gøy at det er to spillere blant de ti beste i verden som er fra Skandinavia, en norsk og en dansk. Rune har en fantastisk fremtid og jeg håper at jeg og har en lys fremtid og kan være der oppe i mange år. Det blir nok ikke siste gang vi møtes, så får man la racketen gjøre jobben.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame