• Følg ATP-turneringen i Paris fra mandag av på Eurosport.no og discovery+!
Sinner er rangert som nummer elleve i verden og Ruud åtte, men italienerens resultater innendørs i det siste viser hvor dominerende han har vært.
Til kampen mot nordmannen kom han med tyve strake sett uten tap på hardcourten innendørs.
Tennis
Gliser av feriespørsmål: – Det kommer nok noen bilder
27/11/2021 PÅ 18:10
– Slik det ligger an nå er det bare gudene som kan se hvordan jeg skal slå han. Innendørs har han vunnet to turneringer på rad, og så er det de over tyve settene, men jeg må bare prøve å bryte den rekka, sa Casper Ruud til Discovery i forkant av kampen.
Og selv om Ruud har vunnet fem titler i år, klarte han ikke å hamle opp med Sinner i fredagens kvartfinale, som kom mye senere i gang enn antatt.
Både Sinner og Ruud kjemper for øvrig om en plass i ATP Finals i slutten av november.

Overkjørt i andre

Sinner brøt Ruud allerede i første game, men Ruud svarte og utlignet til 3-3. Han koblet et initiativ og tok 5-4-ledelse med seier i et blankt game, men på sin neste serve måtte Ruud igjen se seg brutt. Sinner trengte deretter tre settballer på å ta første stikk.
Ruud tapte det intense første settet 5-7.
– Det var en virkelig krig, og for et spill disse gutta viste her i starten. Det er noe av det heftigste jeg har sett på denne banen her i Wien. Men vi må berømme Sinner for sitt spill her i dag, sa Eurosport-kommentator Christer Francke.
Nordmannen kom skjevt ut i sett nummer to og lå under 0-4. Det endte til 1-6 og to nye strake settseirer til Sinner.
Han møter nå Frances Tiafoe i semien.
– Sinner kan rett og slett ikke stoppe å vinne innendørs. Han har store muligheter til å nå finalen her i Wien, sa Francke.
I det andre oppgjøret møtes Alexander Zverev (Tyskland) og Carlos Alcaraz (Spania).
(Artikkelen fortsetter under):

Ruuds overmann om spørsmål: – Nei, vær så snill, ikke si det!

Rotterace

På verdensrankingen ligger Ruud for tiden på en 8.-plass, mens Sinner er tre hakk bak ham på lista. Skulle det bli italiensk finaleseier i Wien, kommer Sinner opp i like mange titler (5) som Ruud på årets ATP-tour. Ingen har flere i 2021.
– Jeg servet bra i dag, spesielt på de viktige poengene. Jeg tror ikke han følte seg like bra i dag. Det var åpenbart mye press på begge sider. Jeg er fornøyd med hvordan jeg kontrollerte kampen, følelsesmessig og alt, sier Sinner etter kampen.
Fredagens tap betyr at Ruud må fortsette å plukke så mange poeng som mulig i de to neste turneringene. Kommende uke spiller han i Paris på ATP Masters 1000-nivå, og etter det venter spill i Stockholm.
I øyeblikket er Ruud nummer sju på poenglista for årets sesong. Han er oppført med 3105 poeng, men bak ham følger Sinner (3015), polske Hubert Hurkacz (2955), britiske Cameron Norrie (2875) og canadiske Felix Auger-Aliassime (2420).
ATP-sluttspillet i Torino går mellom 14. og 21. november.
Eurosport / NTB
Tennis
Reagerte på trommespilling under kampen: – Ble temmelig lei
27/11/2021 PÅ 17:51
Davis Cup
Forbannet Ruud sikret norsk avansement: – Blir litt hissig utpå der
27/11/2021 PÅ 17:25