Da Jannik Sinner slo østerrikske Dennis Novak i to strake sett torsdag passerte Sinner tyve strake sett uten tap på hardcourten innendørs. Ruud er selv usikker på hvordan han skal bryte den imponerende rekka.
– Slik det ligger an nå er det bare gudene som kan se hvordan jeg skal slå han. Innendørs har han vunnet to turneringer på rad, og så er det de over tyve settene, men jeg må bare prøve å bryte den rekka, sier Casper Ruud til Discovery.
Sinner er rangert som nummer elleve i verden. Ruud nummer åtte. Det bygger med andre ord opp til å bli en severdig kamp.
Erste Bank Open
Casper Ruuds overmann slått ut i Wien
30/10/2021 PÅ 20:07
– Jeg må tenke at jeg er underdog, og at jeg kan komme derfra. Jeg skal forsøke å spille mitt spill og være aggressiv, men det er ikke enkelt, for han er offensiv selv og hamrer de servene. Jeg må bare gjøre mitt for at det blir en bra kamp, fortsetter 22-åringen som mener Sinner leverer på det aller høyeste nivået om dagen.
– Akkurat nå er Jannik Sinner trolig en av verdens beste innendørsspillere. Resultatene hans den siste tiden viser hvor dominerende han har vært, sier Snarøya-mannen.
Selv om Ruud møter en ung italiener i storform, så mener 22-åringen at formen hans også er god om dagen.
– Jeg spiller med selvtillit om dagen. Selv om det er innendørs så har jeg fått to gode kamper. Nå sist spilte jeg mot en av finalistene fra Vienna Open i fjor, sier Ruud.
  • Følg Casper Ruud mot Jannik Sinner fredag kveld på discovery+ og Eurosport.no.

Se Ruud varte opp med en «tweener»

– Casper gjør ingen feil

Det er ikke bare Casper Ruud som er full av lovord om sin kommende motstander. Også Jannik Sinner har fått med seg fremgangen til sin norske motstander
– Casper har forbedret seg veldig det siste året, spesielt på hardcourten. Han gjør ingen feil fra linja, og serven hans har blitt bedre. Forhåpentligvis blir dette en kamp på høyt nivå, sier Sinner.
Italieneren ble litt overrasket da han fikk høre at Ruud tar rollen som underdog
– Det vet jeg ikke helt om han er. Han har vunnet fem titler i år, men jeg ser frem til kampen, sier det tyve år gamle talentet til Discovery.
Selv om Sinner tar med seg en imponerende lang rekke av sett uten tap, så tar ikke han nødvendigvis med seg all verdens av godfølelse inn til fredagens oppgjør. For mot Novak gikk det ikke helt som 20-åringen hadde håpet.
– Det var ikke mye rytme. Ballen gikk fort, og jeg følte meg ikke så bra. Men det er normalt, for det er mye press, sier Sinner videre.

Viktig kamp for sluttspillet

Presset han snakker om er ATP Finals i slutten av november. Både Casper Ruud og Jannik Sinner kjemper om en plass der, og det gjør fredagens kamp enda mer spesielt.
– Jeg synes det er vanskelig å ikke tenke på det som kommer. Jeg ønsker å komme dit. Hvis ikke det skjer i år, så forhåpentligvis neste år, og hvis ikke da, så i 2023, sier italieneren.
Heller ikke Casper Ruud klarer å få tanken om ATP Finals ut av hodet sitt.
– Jeg prøver å ikke tenke på det, men hver kamp er viktig, og man følger jo med. Jeg tror først og fremst torsdagens kamp var viktig med tanke på Torino, men det er fortsatt mange poeng i spill og mye kan skje, sier Ruud.
Han er fullt klar over at det er to spillere på desperat poengjakt som møtes på fredag.
– Sinner er en av konkurrentene bak meg. Nå er det to plasser igjen, så selv om han passerer meg så vil jeg fortsatt ligge på en åttendeplass og innenfor grensen, sier Ruud som tror turneringen i Paris blir ekstra spennende med tanke på ATP Finals.
PS: Følg Casper Ruud mot Jannik Sinner fredag kveld på discovery+ og Eurosport.no. Kampen er den siste av fire kamper på centercourten. Estimert starttidspunkt er ca. kl. 19, men kampen kan drøye om én eller flere av de foregående kampene går til tre sett.
Se høydepunktene fra gårsdagens kamp

Se høydepunktene: Ruud til kvartfinale etter jevn kamp

Erste Bank Open
Ruud frustrert av Sonegos spill: – Enkelt å se
28/10/2021 PÅ 18:11
Erste Bank Open
Ruud videre etter tett kamp – møter den ellevte beste i verden
28/10/2021 PÅ 16:47