Casper Ruud - Pablo Andújar 2-0 (6-3, 6-2)
Spanske Pablo Andújar slo ut selveste Roger Federer i andre runde tirsdag, og fredag var det Casper Ruud som sto på andre siden av grusbanen. Nordmannen hadde få problemer med å slå Andújar, og er med det klar for finale lørdag der han kan sikre seg karrierens andre ATP-tittel.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
Den andre semifinalen spilles mellom Pablo Cuevas fra Uruguay og Denis Shapovalov fra Canada. Den kamper ser du her klokken 15.
– Andújar er en god grusspiller, men om Casper spiller godt så vil han ha en svært god sjanse til å kunne ta seg videre til finalen på lørdag, sa Discovery-ekspert Ola Bentzen i forkant av semifinalen.

Slik var kampen

Casper Ruud tapte 2-6 i første sett i torsdagens kvartfinale mot Dominik Kopefer, og det så ut som en mer fokusert Ruud som ikke ville la det skje igjen fredag. Allerede i tredje game sikret Snarøya-gutten en mulighet for break med en backhand helt langs sidelinjen, før han bekreftet breaket enkelt med 40-15 i fjerde sett.
22-åringen fortsatte den gode serveformen han har hatt i det siste i resten av settet, og avgjorde åttende sett på kun seks slag. Andújar klarte aldri å svare på breaket, og første sett endte med 6-3 i favør Casper Ruud.
Historien skulle gjenta seg i andre sett. Andújar klarte ikke å stå imot servegamene til Ruud, og havner tidlig under 3-1. Ruud vinner til slutt andre sett 6-2 og er med det klar for finale.
– Jeg har slitt litt med skulderen og har jobbet med ikke å slå ballen for langt bak, men treffe den foran. Det har fungert bra. Det var rett avgjørelse å jobbe med den justeringen, og jeg har servet bra i det siste. Jeg liker den endringen, sier nordmannen til NTB etter kampen.

Første ATP-finale i Europa

Finalen lørdag vil bli den første Ruud spiller på europeisk jord. Han har tidligere vunnet en ATP-turnering i Buenos Aires og vært tapende finalist i Houston og Santiago.
– Det er gøy å få min første finale i Europa, og jeg er glad for at det skjedde her i Genève. Det er en fin turnering og en fin by. Jeg håper det blir mange finaler på europeisk jord, sier Ruud til NTB.
– Han spilte hurtigere enn jeg ventet, og det tok litt tid å bli vant til det, men jeg fikk en bedre og bedre følelse og tok vare på sjansene jeg fikk. Kampen var jevnere enn stillingen tyder på, men de viktige poengene gikk i min favør, fortsetter han.

– Begge kan slås

Discoverys tennis-ekspert Øyvind Sørvald var godt fornøyd etter semifinalen.
– Dette gikk som forventet. Man regnet med at Casper skulle få et par servebrudd i hvert sett, og han hadde mye høyere tempo enn Andújar som ikke hang med. Dette var en bra og solid kamp, er analysen fra Sørvald.
Videre skryter eksperten av servene og bevegelsene til Ruud. Når det kommer til finalen har han en formening om hvem han vil se der.
– Det hadde vært gøy om finalemotstanderen blir Shapovalov. Han har blitt spådd som en fremtidig stjerne i noen år nå. Casper håper nok på å møte Cuevas, en spiller som han hatt bra tak på, men finale er finale. Han må spille på topp uansett hvem han skal møte, men begge kan slås.
(©NTB/Discovery)
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35