Populære sporter
All sport
Vis alt

Motstanderen hulker høylytt etter skademareritt – tennisstjernas reaksjon rører en hel tennisverden

Eirik Fure

Oppdatert 01/06/2017 klokken 19:01 GMT+2

Juan Martín del Potro vant ikke bare kampen mot Nicolás Almagro. Han vant også hjertene til tennisinteresserte.

Delpo

Foto: Eurosport

Juan Martín del Potro - Nicolas Almagro 6-3, 3-6, 1-1 (ret.)
Noen tenniskamper blir husket lenger enn andre. En av dagens tenniskamper er av den typen.
Nicolás Almagro møtte OL-finalist og tidligere US Open-vinner Juan Martín del Potro i den andre runden av French Open. På stillingen 1-1 i tredje sett står plutselig spanske Almagro og holder seg til knærne. Argentinske del Potro virker ikke helt å oppfatte hva som skjer, og drar som vanlig til med en av sine knallharde server. Når motstanderen ikke engang forsøker å returnere, forstår tårnet fra Tandil at noe er galt.
Se del Potro og de andre stjerne i aksjon under French Open: Skaff deg tilgang til Eurosport Player
Del Potro, som en gang var ranket som nummer fire i verden, beveger seg over til motstanderen mens publikum gjør det de kan for å løfte spanjolen frem.
Til slutt legger Almagro seg ned på bakken og begynner å gråte høylytt. Del Potro tilkaller hjelp og forstår at det er det bandasjerte kneet det er noe galt med.
Se hvordan del Potro reagerer:
picture

Motstanderen gråter høylytt etter skademareritt – verdensstjernas reaksjon rører en hel tennisverden

Del Potro blir stående å trøste motstanderen som han få sekunder tidligere forsøkte å slå ut av turneringen, og nærmest bærer spanjolen av banen for å hjelpe. Han tilbyr også vann på veien ut. Til slutt får del Potro en stor klem som takk for hjelpen av Almagro, før argentineren igjen setter seg ned med motstanderen for å trøste.

Skadehistorikk

Det er neppe tilfeldig at det er den 198 cm høye argentineren som viser en unik sportsånd. 28-åringen har i store deler av karrieren vært plaget av skader, noe som har bidratt til at han ikke har spilt i turneringen på fransk grus siden 2012.
– Han har opplevd akkurat det å forsøke å komme tilbake etter en skade i mange år. Han vet hvor kjipt det er og følte nok ganske mye med Almagro i den matchen, sier Eurosports tenniskommentator Christer Francke.
– Det sier litt om at han ikke bare er opptatt av å vinne. Han setter pris på tennisen, men det betyr noe mer enn bare å vinne.
Argentinerens opptreden for å hjelpe motstanderen har fått tennishjerter over hele verden til å smelte.
– Han blir sett på som en kjernekar som alle liker. Han er en utadvendt type som ikke kun er her for å vinne matcher, sier Francke.
I neste runde venter verdensener Andy Murray for Juan Martín del Potro, altså et tilsvarende oppgjør som i OL-finalen i 2016. Den gang vant skotske Murray.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame