Populære sporter
All sport
Vis alt

– Fortjente ikke å gå videre

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 07/09/2017 klokken 08:39 GMT+2

Juan Martín del Potro stoppet Roger Federers Grand Slam-drøm.

Roger Federer of Switzerland reacts against Juan Martin del Potro of Argentina during their Men's Singles Quarterfinal match on Day Ten of the 2017 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 6, 2017 in the Flushing neighborho

Foto: Getty Images

Juan Martín del Potro knuste Roger Federers drøm om å gå ubeseiret gjennom årets Grand Slam-turneringer med seier i US Open-kvartfinalen.
Dermed snøt han også publikum for en drømmeduell i fredagens semifinale. Det er den 28-årige argentineren som skal møte verdensener Rafael Nadal.
Del Potro tok for åtte år siden sin hittil eneste Grand Slam-tittel ved å slå Federer i finalen i US Open, etter å ha beseiret Nadal i semifinalen. Onsdag nedkjempet han Federer med 7-5, 3-6, 7-6 (10-8), 6-4 i en kamp som varte nesten tre timer.
– Jeg servet veldig bra. Jeg la all min kraft i forehandslagene og spilte en stor kamp. Jeg fortjente å vinne, sa Del Potro etter å ha tatt seg til sin første Grand Slam-semifinale side 2013.
Artikkelen fortsetter under videoen
picture

Del Potro stoppet Federer

Fortsatt ener

Mange hadde sett fram til det første oppgjøret mellom Nadal og Federer i US Open noensinne. Verdenseneren gjorde sin del av jobben ved å feie Andrej Rublev av banen med 6-1, 6-2, 6-2 på bare 97 minutter.
Federers tap betyr at Nadal beholder førsteplassen på ATP-rankingen uansett utfall av helgens kamper. Del Potro lover ham imidlertid hard kamp om finaleplassen.
– Dette føles som min hjemmebane. Jeg møtte Rafa her i 2009 også, og jeg håper jeg får samme resultat fredag, sa argentineren.
Del Potro holdt på å ryke ut i åttedelsfinalen i New York, men avverget to matchballer mot Dominic Thiem og slet seg videre. Onsdag avverget han fire settballer i det viktige tredje settet, som han vant i tiebreak.

Ikke god nok

– Det er vanskelig å forklare hva som skjedde i dag. Jeg spilte ikke dårlig, men jeg møtte en fyr som var bedre enn meg i de viktigste fasene. Jeg fortjente ikke å gå videre, sa Federer.
– Jeg har slitt også tidligere i turneringen, og jeg følte meg ikke trygg på seier da jeg gikk på banen. Jeg er ute av US Open fordi jeg ikke var god nok i hodet, i kroppen eller spillemessig.
Sveitseren vant Australian Open og Wimbledon tidligere i år, mens han sto over Roland-Garros. Tapet var altså hans første i en Grand Slam-turnering i år, og 36-åringen blir inntil videre stående på 19 Grand Slam-titler.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame