Juan Martín del Potro knuste Roger Federers drøm om å gå ubeseiret gjennom årets Grand Slam-turneringer med seier i US Open-kvartfinalen.
Dermed snøt han også publikum for en drømmeduell i fredagens semifinale. Det er den 28-årige argentineren som skal møte verdensener Rafael Nadal.
Del Potro tok for åtte år siden sin hittil eneste Grand Slam-tittel ved å slå Federer i finalen i US Open, etter å ha beseiret Nadal i semifinalen. Onsdag nedkjempet han Federer med 7-5, 3-6, 7-6 (10-8), 6-4 i en kamp som varte nesten tre timer.
Roland-Garros
Federer - Koepfer - Roland-Garros
05/06/2021 PÅ 23:55
– Jeg servet veldig bra. Jeg la all min kraft i forehandslagene og spilte en stor kamp. Jeg fortjente å vinne, sa Del Potro etter å ha tatt seg til sin første Grand Slam-semifinale side 2013.
Artikkelen fortsetter under videoen

Del Potro stoppet Federer

Fortsatt ener

Mange hadde sett fram til det første oppgjøret mellom Nadal og Federer i US Open noensinne. Verdenseneren gjorde sin del av jobben ved å feie Andrej Rublev av banen med 6-1, 6-2, 6-2 på bare 97 minutter.
Federers tap betyr at Nadal beholder førsteplassen på ATP-rankingen uansett utfall av helgens kamper. Del Potro lover ham imidlertid hard kamp om finaleplassen.
– Dette føles som min hjemmebane. Jeg møtte Rafa her i 2009 også, og jeg håper jeg får samme resultat fredag, sa argentineren.
Del Potro holdt på å ryke ut i åttedelsfinalen i New York, men avverget to matchballer mot Dominic Thiem og slet seg videre. Onsdag avverget han fire settballer i det viktige tredje settet, som han vant i tiebreak.

Ikke god nok

– Det er vanskelig å forklare hva som skjedde i dag. Jeg spilte ikke dårlig, men jeg møtte en fyr som var bedre enn meg i de viktigste fasene. Jeg fortjente ikke å gå videre, sa Federer.
– Jeg har slitt også tidligere i turneringen, og jeg følte meg ikke trygg på seier da jeg gikk på banen. Jeg er ute av US Open fordi jeg ikke var god nok i hodet, i kroppen eller spillemessig.
Sveitseren vant Australian Open og Wimbledon tidligere i år, mens han sto over Roland-Garros. Tapet var altså hans første i en Grand Slam-turnering i år, og 36-åringen blir inntil videre stående på 19 Grand Slam-titler.
(©NTB)
Australian Open
Federer møter Djokovic i semifinalen
28/01/2020 PÅ 08:31
Wimbledon
Federer til semifinale med sin 100. Wimbledon-seier
10/07/2019 PÅ 18:06