PARIS (Eurosport.no):
– Nå skal jeg hjem for å trene og slappe av. Det har vært mange uker borte. Jeg skal lade batteriene, og så skal jeg trene meg opp til nye turneringer, sier Casper Ruud til Eurosport.no i Frankrike.
18-åringen er åpenbart skuffet, men virker allerede å ha flyttet blikket fremover når han forteller om de siste timene.
French Open
Jelena (20) forbauser i French Open: – Hun slår hardere enn Andy Murray
08/06/2017 PÅ 16:26
– Det var selvfølgelig skuffende. Det var kanskje ikke min beste dag uansett. Jeg følte jeg hadde sjanser som jeg kunne tatt. Jeg hadde breakballer, sier Ruud.
– Jeg skulle gjerne gjort det bedre og vunnet et par kamper til, men det går opp og ned. Jeg kan ikke være veldig skuffet, sier han.
Likevel er det ingen tvil om at tapet gjør vondt for den tredoble norgesmesteren som virkelig hater å tape. Det enorme konkurranseinstinktet har gjort at trener Pedro Rico og pappa Christian av og til har kommet med små advarsler. Men trolig er det nettopp det sterke ønsket om å vinne som har gjort at han omtales som et av verdens største tennistalenter og blant annet blitt hyllet av tennislegenden John McEnroe.
Ruud skal neppe spille turneringer før rundt midten av juni. Da venter Challenger-turneringer ute i Europa, blant annet har han tenkt seg tilbake på fransk grus i Lyon. Et annet alternativ er å dra til Tsjekkia. Nå ser han bare frem til å komme hjem til det som en gang var kjente omgivelser hjemme i Norge.
– Jeg kommer til å være rundt kompiser og familie. Det er lenge siden jeg har vært rundt folk, så jeg gleder meg til det. Jeg skal spise god mat og ta det litt rolig. Det blir turneringsferie, men jeg vil jobbe med styrke og fysikk, forsikrer Ruud.
– Har du merket at du har vært lenge ute på reise?
– Det er klart kjent litt på det i det siste... Jeg var forbredt på det, men det er viktig å være mye ute. Man lærer mye av det, sier Ruud som i en alder av 18 år allerede er ranket som nummer 118 i verden.

Dette sa Ruud til dommeren

Snarøya-guttens overmann, Maxime Janvier, hevdet etter kampen at han ikke spilte for å krangle. Bakgrunnen var en kontroversiell situasjon underveis i kampen hvor Ruud mente at dommeren tok feil da en ball ble dømt ut på et avgjørende tidspunkt.
Se situasjonen her:
– Jeg er veldig sikker på at den er inn. Egentlig er jeg 100 prosent sikker. Det er derfor jeg diskuterer så kraftig med dommeren. Det er selvfølgelig kjipt, innrømmer Ruud.
– Det kom noen argumenter som ikke ga altfor mye mening. Han sier han har tatt avgjørelsen, og ikke vil korrigere seg selv.
– Hva sier du til dommeren?
– Jeg sier det er et merke hvor halve ballen er på linjen, så viser han et merke som er rett ved siden av. Da mener han det er det merket. Det jeg viste til er klart, og det er tydelig at merket hans ikke kom fra vinkelen jeg servet fra. Man kan se det på hvordan merket går, hevder Ruud bestemt.
– Jeg spør om å få supervisor (en person som kan bistå dommeren, journ. anm.) for å forklare hva jeg mener. Han nekter å la meg få han inn på banen. Jeg ville aldri stått så sterkt hvis jeg var usikker. Han mener at jeg slicet ballen så mye at den spinte som det merket. Det er fysisk umulig. Det er bittert, sier Ruud.

– Enkelt å miste hodet

Tiebreaket ble vunnet av franskmannen. Deretter tok han også det andre settet.
– Jeg kan ikke si at det er hovednøkkelen i matchen, men det er et lite vendepunkt. Jeg følte ikke at jeg hadde tempoet helt i kroppen. Jeg kom for mye etter og havnet fort på defensiven, sier Ruud.
– Mister du konsentrasjonen etter diskusjonen?
– Det er lett for at det skjer. Jeg prøver å nullstille, så blir det ballvelklsinger som han ender med å vinne. Det enkelt å miste hodet og bli litt for frustrert, eller tenke for lenge på den ballen. Det er så bittert og gjør vondt inni meg, sier Ruud som mener det ikke hadde stor innvirkning på det andre settet.
Det er sjeldent man ser Snarøya-gutten så opprørt over en dommeravgjørelse.
– Jeg er litt mer rolig kar som ikke viser altfor mye, sier han.
Nå skal den rolige karen ha noen rolige dager hjemme hos pappa Christian og familien. Deretter venter fortsettelsen på tenniseventyret ute i den store verden innen få uker.
French Open
Her ryker stjernen ut!
07/06/2017 PÅ 12:10
French Open
Høydepunkter: Carreno Busta - Nadal
07/06/2017 PÅ 10:46