Fredag kl 19:00 åpner Laver Cup i Boston, og Casper Ruud åpner det hele mot Reilly Opelka. De to møttes sist 18. august i Cincinnati Masters hvor Ruud vant klart etter to sterke sett.
Opelka som rager 211 centimeter over hardcourten er den nest høyeste tennisspilleren i ATP-touren.
Følg Laver Cup
Ruud avsluttet Laver Cup med bøtteløfting og showkamp
26/09/2021 KLOKKEN 20:22
Amerikaneren er rangert som nummer 19 i verden, ni plasser bak den norske tennissensasjonen. Etter Ruuds kamp skal nummer syv i verden Matteo Berrettini opp mot kanadiske Felix Auger Aliassime som ligger plassen bak Ruud på verdensrangeringen, før Rublev tar i mot Schwartzman i dagens siste singleoppgjør. Dagen avsluttes med at Alexander Zverev og Berrettini møter John Isner og Denis Shapovalov i double.
– Jeg er klar som et egg. Jeg har fått bra trening her i tre dager. Selvfølgelig er jeg spent siden det er første gang for meg i denne turneringen. Det er mye prestisje involvert, og jeg tror alle vil ha litt nerver, men det er ekstra gøy å få spille den første kampen og starte balletten, sier Ruud til NTB om den kommende turneringen i Boston.

Dette er Laver Cup

Laver Cup er en turnering hvor det er satt sammen to lag. Ett bestående av Europeiske spillere, og et bestående av spillere fra resten av verden.
På det europeiske laget finner vi blant annet vår egen Casper Ruud, som er én av seks nøye utvalgte spillere. Med seg på laget er også store stjerner som verdenstoer Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrey Rublev og Matteo Berrettini.
På Team World finner vi Denis Shapovalov, Diego Schwartzman, Felix Auger-Aliassime, Reilly Opelka, John Isner og Nick Kyrgios.

SLIK SPILLES LAVER CUP

Over tre døgn skal det spilles til sammen 12 kamper. Fire hver av dagene - tre singlekamper og en double.
Både single- og doublekampene spilles til best av tre sett.
Hver seier er verdt ett poeng fredag, to poeng lørdag og tre poeng søndag.
Det første laget til å nå 13 av 24 mulige poeng vinner Laver Cup.
Og allerede på turneringens første dag er det gode sjanser for å få se Casper Ruud prøve forsvare Europas ære. Samtlige spillere skal nemlig spille minst én singlekamp i løpet av de første to turneringsdagene.
(Discovery/NTB)
Følg Laver Cup
Briljerer med trikseferdigheter: – Ikke oppkalt etter Maradona uten grunn
26/09/2021 KLOKKEN 20:04
Følg Laver Cup
Her får de pokalen av legenden
26/09/2021 KLOKKEN 18:49