Rublev/Zverev - Opelka/Shapovalov 6-2, 6-7 (10-3)
– At de er så gode, kamp etter kamp, i tre dager. Det er en maktdemonstrasjon, konkluderte Discoverys ekspert Dorthea Hviding.
Europa-laget viste klasse gjennom hele turneringen og regelrett knuste verdenslaget i Boston.
Følg Laver Cup
Ruud avsluttet Laver Cup med bøtteløfting og showkamp
26/09/2021 KLOKKEN 20:22
Etter søndagens doubleseier endte det til slutt 14-1 i favør Europa, som vant åtte av ni kamper. Dermed var det heller ikke nødvendig å spille turneringens tre siste kamper.
– De sikrer Team Europa seieren i Laver Cup 2021. Casper Ruud er med på laget, og det er stort for ham å få være med på denne turneringen som har blitt så flott. Det er en fortjent seier, og de er rett og slett hakket bedre, sa Disovery-kommentator Christer Francke etter seieren.
Sett denne?

I perlehumør etter seieren: – Aldri tapt en kamp på grunn av meg

Klasseforskjell

Og det var aldri noe tvil om hvem som skulle styre showet fra start i Boston søndag. Femterankede Rublev og fjerderankede Zverev brøt den vesentlig lavere rankede duoen Opelka/Shapovalov allerede på første forsøk. Kvalitetsforskjellen fortsatte og det sto 4-0 før verdenslaget fikk sitt første game.
– De bryter to ganger og er ganske overlegne her, konkluderte Francke.
I andre sett hevet Reilly Opelka/Denis Shapovalov seg, og viste noe av det som bor i dem. Denne gangen holdt de nemlig egen serve hele veien og settet gikk til tiebreak. Der fikk de også vippet de viktige ballvekslingene i sitt favør, og sørget for nytt håp for verdenslaget.

Fornøyde vinnere

Men så var det alvor, og da viste Rublev/Zverev klasse igjen. I det avgjørende tiebreaket viste de ingen nåde og det meste satt. Der endte det til slutt 10-3, og Europa-laget kunne juble for turneringsseier.
Sett denne?

Her får de pokalen av legenden

– Mange kamper kunne gått begge veier, og vi vant de fleste av dem. Resultatet sier 14-1, men det kunne gått begge veier mange ganger. Vi er veldig fornøyde, og har jobbet hardt denne helgen. Det har vært helt fantastisk, og vi har blitt bedre kjent. For å være ærlig, så kan jeg nesten ikke vente til London neste år, sa Alexander Zverev etter kampen.
– Jeg trodde jeg var en av de verste i double og kun kunne spille forehand. Men det viser seg at jeg er brukbar her også, lo Rublev etter en strålende avslutningskamp.
Casper Ruud åpnet turneringen fredag med en overbevisende seier mot Opelka. Dessverre for den norske tennisfansen ble det også Ruuds eneste kamp i turneringen. Han kan likevel ta med seg en seier og en god opplevelse videre i sesongen, hvor neste store mål blir komme seg til ATP-sluttspillet.
Sett denne?

Stjernene i latter etter intervju: – Hvem skal jeg høre på?

Følg Laver Cup
Briljerer med trikseferdigheter: – Ikke oppkalt etter Maradona uten grunn
26/09/2021 KLOKKEN 20:04
Følg Laver Cup
Her får de pokalen av legenden
26/09/2021 KLOKKEN 18:49